Ralli SM -kauden kuudes osakilpailu toi Konsta Motorsport -tiimille komean luokkavoiton, joka on ollut tulollaan jo tovin aikaa. Ykkössija lohkesi erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen, kun Konsta Saarinen nousi voittoon viimeisellä EK:lla.

18-vuotias Konsta Saarinen ja kokenut kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat Lahden osakilpailun vauhtia tunnustellen, ja kahden ekan pätkän jälkeen Mitsubishi-kaksikko oli SM5-luokassa neljäntenä.

- Aloitus ei ollut mitenkään huono, mutta kilpakumppanit onnistuivat alussa paremmin. Edellisessä kilpailussani, Nelivetomies, ei ajettu näin kovaa, joten nyt täytyy kiristää tahtia, Saarinen kertoi huollossa.

PR-Racingia edustava orivesiläinen oli vielä kilpailun puolivälissä 17 sekuntia kärkeä perässä, mutta viisi viimeistä erikoiskoetta kulkivat

mallikkaasti: tuloksena kolme pohja-aikaa ja kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

Viimeisen EK:n maalissa Saarinen ja Mäkelä saivat kuulla, että reilu pohja-aika nosti heidät kolmannelta sijalta voittajaksi. Ja millä tavalla voitto irtosi, siinä on palanen rallihistoriaa!

Saarinen ja viime vuoden mestari Ville Hautamäki päätyivät tuloksissa tasa-aikaan, joka vastaava tilanne on SM-sarjassa nähty viimeksi yhdeksän vuotta sitten.

- Olipa hieno päätös rallille, kun eka SM-voitto saatiin plakkariin.

Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä. Sääntöjen mukaan ykköspätkän tulos ratkaisee, jos päädytään tasa-aikaan. Olimme ykkösellä 0,3 sekuntia Villeä nopeampia, Konsta laski.

Voittopisteiden ansiosta Konsta Saariselle varmistui jo jonkin värinen SM-mitali ennen viimeistä kisaa, jossa kolmella kuskilla on vielä mahdollisuus SM-titteliin.

Saarisen ja Hautamäen edustama Co-Motorsport johtaa tiimien välistä SM-sarjaa kahdeksalla pisteellä. SM-sarjan päätöskilpailu koittaa Kokkolassa 30.9-1.10.

Pistetilanne 6/7 osakilpailua, Top5:

1. Ville Hautamäki 117

2. Konsta Saarinen 101

3. Arttu Lähdeniemi 95

4. Pekka Keski-Korsu 56

5. Miikka Vuokila 28

Teksti Jarno Saari, kuva Taneli Niinimäki.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.