Kesäkausi käynnistyi rallin RSJM -sarjan osalta lauantaina Seinäjoen ympäristössä. Nuorten luokassa kilpailevalle Miko Suvannolle ja VAG Motorsportin tiimille Pohjanmaa Rallista tuli oppireissu.

VW Golfilla kisaava Suvanto oli ehtinyt aloittaa kesän kisakauden pari viikkoa sitten Rengas Turku -rallisprintissä, josta tuloksena oli luokan viides sija. Sen lisäksi treeniä oli ehtinyt kertyä soralla vain muutaman harjoitusvedon verran.

Turun UA:ta edustavalle 16-vuotiaalle Suvannolle kartanlukijana toimi tällä kertaa Juha-Pekka Wikman. Kaksikon ralli Pohjanmaalla alkoi tarkasti tunnustellen, kun tiellä oli paikoitellen isot urat ja runsaasti kiviä.

- Toisella pätkällä ehdin jo kolinasta päätellen luulla, että rengas hajosi. Ajollisesti kolmas erikoiskoe meni puhtaammin, jonka jälkeen noustiin kuudenneksi, Suvanto laski.

Sen jälkeen autokunnalta jäi harmillisesti loput pätkät ajamatta, kun ennen päivähuoltoon saapumista havaittiin, että yhden renkaan numerokoodi oli virheellinen.

- Sääntöjen mukaan kilpailija saa käyttää kisassa vain tietyn määrän renkaita, joiden numerokoodit ilmoitetaan rallin järjestäjälle etukäteen. Tein inhimillisen virheen, kun olin kirjannut yhden numeron väärin. Siitä mokasta aiheutui kilpailusta sulkeminen. Pari muutakin tiimiä teki vastaavan harmillisen virheen, myönsi tiimipäällikkö Markku Suvanto.

Tällä kertaa tiimin kilpailu jäi siis kesken. Miko Suvanto päätti suunnata katseet eteenpäin ja käyttää nyt säästynyttä kisabudjettia seuraaviin ajotreeneihin.

SM-sarjan seuraava kilpailu koittaa Joensuussa 17. kesäkuuta.

Teksti ja kuva Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.