Ralli SM -sarjan kesäkauden avausosakilpailu Pohjanmaa Ralli kurvailtiin viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Konsta Saarinen ajoi neljättä kertaa peräkkäin podiumille, eikä ykkössijakaan jäänyt kauaksi.

SM5-luokassa Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat kamppailun hieman tahmeasti, kun kisan alussa matkan varrelle osui yksi spinnaus.

EK3:n jälkeen kaksikko oli kolmantena.

Uudet kuosit saaneella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Saarinen paransi otteitaan ja ajoi kahdelle seuraavalle erikoiskokeelle pohja-ajat.

Samalla 18-vuotias orivesiläinen nousi kärkipaikalle niukasti 1,6 sekunnin turvin.

- Suoritustaso oli nyt soralla paremmalla tasolla kuin talvikaudella ja pystyttiin ajamaan kärkiaikojakin. Moottoria vaivanneet ongelmat saatiin keväällä selätettyä, joka osaltaan kohensi meidän vauhtia, Saarinen vertaili.

Lähellä takana vaaninut Arttu Lähdeniemi pystyi puristamaan rallin loppupätkillä kovempaa, vaikka Konsta Saarinen vielä viimeisen EK:n veikin nimiinsä. Maalissa kaksikon ero oli kuusi sekuntia Lähdeniemen hyväksi.

- Kova yritys oli päällä lopussakin, mutta aivan ei vielä vauhti riittänyt voittoon saakka. Kelpo aloitus saatiin kuitenkin kesäkaudelle.

Joensuussa (16.-17.6.) yritetään parantaa yhden sijan verran, Konsta päätti.

Konsta Saarinen kohensi hieman SM-pistetaulukossa osakkeitaan, kun sarjajohtaja Ville Hautamäki jäi rengasrikon hidastamana neljänneksi.

Saarisen ja Hautamäen edustama Co-Motorsport, johtaa tiimien välistä SM-sarjaa 15 pisteellä.

Pistetilanne 4/7 osakilpailua, Top5:

1. Ville Hautamäki 96
2. Konsta Saarinen 76
3. Arttu Lähdeniemi 55
4. Pekka Keski-Korsu 46
5. Miikka Vuokila 28

Kuva ja teksti  Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.