Talvikausi ajettiin Ralli SM -sarjan osalta päätökseen viime viikonvaihteessa Jyväskylän ympäristön maineikkailla erikoiskokeilla.

Konsta Saarinen koki teknisiä ongelmia autonsa kanssa, mutta onnistui silti kypsällä suorituksella nousemaan palkintopallille SM5-luokassa.

Kilpailun avanneella Killerin raviradan yleisö-EK:lla oli tuhansia silmäpareja seuraamassa eri luokkien ralliautojen menoa. Saarinen menetti muutaman sekunnin ja joutui pakittamaan, kun Mitsubishi pyörähti lumipenkkojen välissä.

PR-Racingia edustava 18-vuotias Saarinen ja kokenut kartanlukija Joni Mäkelä nousivat kuudennelta sijalta hetkessä kolmanneksi, kun ralliletka siirtyi varsinaisille metsäerikoiskokeille.

- Tosi hienoja teitä päästiin ajamaan, joten ajofiilis oli hyvä. Jotkut pätkät olivat tuttuja menneiltä vuosilta Jyväskylän MM-ralleista, mutta itse en niitä ole ennen ajanut, Konsta Saarinen selvitti.

Saarisen autokunnan menohalut olivat kohdallaan, mutta ralliauton moottori ei antanut täysiä tehoja kuljettajan käyttöön. Tehon puute näkyi myös tulostaululla, kun Konsta ei nyt ehtinyt alkukauden kisoista poiketen pohja-aikavauhtiin.

- Kone tuntui tahmealta ja meno vaan puutui loppua kohden. Huollossa ei löydetty ongelmiin ratkaisua, mutta vastaavasti vikakoodit vain lisääntyivät. Siinä mielessä kilpailun kulusta ei jäänyt positiivista mieltä, Konsta kertasi.

Yhden kilpakumppanin suorituksen hylkäyksen myötä Saarinen ja Mäkelä kirjasivat talvikauden päätöskisasta kolmannen sijan. Kaksikko on sijoittunut palkintosijoille kaikissa alkukauden kolmessa osakilpailussa.

- Vaikeuksista huolimatta Konsta piti pään kylmänä ja otti ne pisteet, jotka oli otettavissa. Oikein hyvä suoritus nuorelta kaverilta.

Pistetaulukossa eroa tuli kärkeen lisää, mutta myös taakse saimme kasvatettua piste-eroa muihin, kiitteli kartanlukija Mäkelä.

Ralli SM -sarja jatkuu kevättauon jälkeen Seinäjoen ympäristössä 19.-20.

toukokuuta.

Pistetilanne 3/7 osakilpailua, Top5:

1. Ville Hautamäki 84

2. Konsta Saarinen 58

3. Pekka Keski-Korsu 31

4. Arttu Lähdeniemi 30

5. Miikka Vuokila 28

Kuva Taneli Niinimäki, teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.