Jere Pensaan vauhdikas avaus Jyväskylän Talvirallissa kuihtui teknisiin ongelmiin. (Kuva: AKK / Taneli Niinimäki)

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Keski-Suomen maineikkailla ralliteillä piti olla Jere Pensaan sisäänmarssi SM3 -luokan ykköshaastajien joukkoon. Toisin kävi. Pensaan ralli Jyväskylässä päättyi ulosmarssiin teknisten vikojen vuoksi ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Tälle kaudelle SM3 -luokkaan siirtyneet Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi kurvailivat kauden avauksessaan Kuopiossa luokan kolmanneksi. Jyväskylän koitosta varten ajetut testit lupailivat kasvanutta kisavauhtia ja se näkyi heti Jyväskylän Talvirallin ensimmäisellä erikoiskokeella Killerin raviradalla. Pensas käski Ford Fiesta Rally4 -laitteensa luokan kakkospaikalle, vain 0,2 sekunnin erolla pohja-aikaan.

-Startissa vähän stumppasin, mutta muuten Killerillä liikahti mukavasti. Heti maalipaikan jälkeen auto tuntui oudolta. Vaikutti siltä, kun lukko olisi luistanut. Huoltopaikalla vika selvisi. Vetoakseli oli poikki, Pensas noitui.

Särkynyt vetoakseli oli poikinut tavaraa vaihdelaatikkoon, eikä Pensas Racingin tammikuulla tilaamia osia ollut vielä toimitettu tilaajalle.

-Saimme Lievestuoreelta vetoakselin sisänivelen, siivosimme vaihdelaatikon metalliromusta ja auto saatiin yöllä Parc Fermén. Ensin tuli mieleen, että onko hommassa mitään järkeä, koska aikasakkoa oli viisi minuuttia. Jere ja Jouni tarvitsivat kuitenkin lauantain erikoiskokeet treenin kannalta, perusteli tiimipäällikkö Juha Pensas yön urakoinnit.

Lauantain aamuhuolto sinetöi Pensas Racingin miehistön lopullisen keskeytyksen ennen päivän ensimmäistä erikoiskoetta.

-Renkaanvaihdon yhteydessä tarkistettiin, että yön remontin jäljiltä auton vetolaitteet olivat kunnossa. Vetarin öljyn liukastama tunkki lipsahti runkopalkista ja tunkki ”häläppäs” öljypohjaan pienen reiän. Siinä vaiheessa ei enää muutaman minuutin aikana ollut mitään tehtävissä, murahti nuorempi Pensas rallin hyvästelyt.

-Meillä oli Jyväskylän ralliin kovat odotukset. Nyt ei päästy oikeille erikoiskokeille testaamaan mihin vauhti olisi riittänyt. Jos tuosta kaikesta epäonnesta pitää löytää jotakin positiivista, niin toivottavasti kaikki tämän kauden murheet osuivat tähän samaan kisaan. Pyyhkäistään Jyväskylä pois mielestä ja keskitytään kesän ralleihin, Pensas kirkasti.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla