Kuva Era Media.

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Jyväskylän ympäristössä, seitsemän erikoiskokeen reitti kierteli myös Suomen MM-rallista tutuilla legendaarisilla teillä. Hämeenlinnalainen Suvi Jyrkiäinen ja kartanlukija Tuomas Pöntinen toivat V1600-luokan Ford Fiestaa varmasti korkeiden penkkojen välissä, aina viimeiselle erikoiskokeelle asti. Sankka lumipyry ja pimeys toivat haasteensa, Jyrkiäinen suistui Parkkolassa hankeen, eikä autoa saatu omin voimin takaisin tielle. Lapiotöiden jälkeen Jyrkiäinen suuntasi Jyväskylän lumisateesta suoraan Saudi-Arabian helteisiin, edessä on navigointiin perustuva Rally Jameel Suvi Nisulan kanssa.

Jyväskylän SM Talviralli käynnistyi perjantaina Killerin raviradalle tehdyllä kahden kilometrin pituisella yleisöerikoiskokeella. Numerolla 79 ajanut Jyrkiäinen selvitti haastavaksi osoittautuneen radan kunnialla.

- En tiennyt että ralliautolla voi ajaa näinkin hitaasti, Jyrkiäinen kritisoi itseään maalissa.  

Lauantaina aamupäivällä ajettiin Muuramen suunnalla, edessä oli muun muassa Palsankylän kuuluisa ”iso hyppyri”. Kahden erikoiskokeen jälkeen kilpailijat palasivat Killerille huoltoon. Jyrkiäinen oli tässä vaiheessa SM4-luokassa kymmenentenä.

- Oli vaikeuksia vaihteiden kanssa, kakkonen ei pysynyt päällä ja se vähän vaikeutti ajamista. Hypyt menivät nätisti.

Iltapäivällä ajettiin Jyväskylän länsipuolella kaksi erikoiskoetta, ralliyleisölle erikoiskokeiden nimet olivat tuttuja, Kuohu ja Moksi. Toiseen huoltoon tultaessa Jyrkiäisen sijoitus oli pysynyt samana, yhdeksänteen sijaan oli eroa kuusitoista sekuntia.

Päivän reitti ajettiin talven perusharmaassa säässä, mutta viimeisille pätkille vaikeusastetta lisättiin. Alkoi paikoittainen läpinäkymätön lumipyry, tie muuttui lumesta sotkuiseksi ja näkyvyys oli surkea. Jyrkiäinen lisäsi vauhtia toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle ja ajoi Moksiin seitsemänneksi parhaan ajan. Viimeinen erikoiskoe oli Parkkola, Jyrkiäisen ralli päättyi sinne.

- Suoranpätkän jälkeen oli vasen, siinä oli pieni rytky ennen jarrutusta, jalka ei osunut polkimelle vaan polkaisin tyhjää. Ei ollut enää mitään tehtävissä, hanki kutsui. Tunti lapioitiin ahkerasti ja päätettiin että täältä lähdetään ennen purkuautoa, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ei onnistuttu. Nyt kohti uusia seikkailuja, Jyrkiäinen päättää.

Rally Jameel on naisille tarkoitettu ralli, joka perustuu navigointiin, ei vauhtiin. Neljäkymmentä naisparia lähtee Al Ulasta ja suunnistaa Hail Cityn kautta Al Qassimiin, matkaa kertyy tuhatviisisataa kilometriä ja aikaa tähän on varattu viisi päivää. Jyrkiäisen kartanlukijana kilpailussa on Suvi Nisula, kaksikon tiimin nimi on Fast Finns ja ajokkina on nelivetoinen Toyota Fortuner. 

- Odotetaan suurta seikkailua ja uusia kokemuksia, ehkäpä tämä on kenraaliharjoitus ensi vuoden Dakariin, Suvit kertovat nauraen.

Suvi Jyrkiäinen Racing | Facebook

SM-Ralli - Etusivu (rallism.fi)

Rally Jameel رالي جميل • English

Toni Lönnroos, Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla