Nico Valkonen ja Kari Kallio Ford Fiesta Rally4:llä SM Jyväskylän Talvirallissa. Kuva: Mika Pietrus / Era RallyMedia.

KMS Racingin viikonloppu oli voitokas Jyväskylässä ajetussa rallin SM-sarjan talvikauden päätöksessä. Nico Valkonen voitti SM3-luokan debyytillään Ford Fiesta Rally4:n puikoissa. Kaikki KMS:n neljä autokuntaa ajoivat maaliin pisteillä.

M-Sportin virallinen yhteistyökumppani, KMS Racing, kilpaili neljällä autokunnalla Ralli SM -sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa SM Jyväskylän Talvirallissa. Kolmella autolla SM3-luokassa sekä yhdellä SM2-luokan autolla kilpailleet KMS Racingin kuljettajat päätyivät lopputuloksissa pisteille.

Uransa toisessa SM-rallissa sekä ensimmäisessä kilpailussaan Ford Fiesta Rally4:llä, Nico Valkonen järisytti Jyväskylää voittaen tyylikkäästi SM3-luokan. 24-vuotias Valkonen otti voiton lopulta 1,8 sekunnin turvin.

-Kilpailu ei olisi paljoa paremmin voinut mennä. Voitto oli mielessä ennen rallia, mutten uskonut, että tavoite toteutuisi. Varsinkin nuotit olivat todella hyvät, kiitokset kartturilleni Kari Kalliolle. Erityiskiitokset Rautpohjan Konepajalle, KMS Racinginlle sekä kaikille muille yhteistyökumppaneilleni sekä mukana olleille tämän toteuttamisesta, sanoi tuore SM-voittaja Valkonen.

KMS:n Daniel Polasek ajoi uransa kolmannen talvirallin maaliin luokan 12. Tsekkiläiskuljettaja reflektoi maalissa kilpailuaan sekä talvikauttaan.

-Olemme todella tyytyväisiä päästessämme maaliin tänään. Valitettavasti tulos ei ollut sitä, mitä toivoimme, mutta saimme paljon kokemusta ja tietotaitoa, ja kehitymme koko ajan, Polasek sanoi maalissa.

Kahdeksas SM3-luokassa oli Joonas Ojala. 16-vuotiaan kilpailu ei ollut helpoin, mutta ehjä ralli ilman draamaa antaa itseluottamusta kesäkauteen lähdettäessä.

-Kilpailu oli meille hieman haastava. Emme oikein päässeet tänään vauhtiin, vaikka paikoitellen tuli hyvin. Kuitenkin tänään tuli puhtaasti, ja saimme tärkeitä SM-pisteitä, Ojala kertasi.

SM2-luokassa nelivetodebyyttinsä Ford Fiesta Rally3:lla tehnyt Ville Laakso oli luokan yhdeksäs. Tuloksena oli myös paljon kokemusta nelivetoisesta ralliautosta, sekä leveä hymy.

-Meillä oli todella hauskaa! Kaikki nelivetoisen ajamiseen liittyvä oli uutta minulle, mutta pääsimme jyvälle. Auto tuntuu aidolta kilpa-autolta, ja siinä riittää suorituskykyä puristettavaksi. En usko, että jää viimeiseksi kilpailukseni Rally3:lla! Laakso hymyili.

Jyväskylän Talviralli antoi hyvän kuvan KMS Racingin ammattitaidosta ja resurssien hyödyntämisestä. Tiimipäällikkö Jussi Kumpumäki on erityisen ylpeä Valkosen voitosta, sekä pitkäaikaisten kehitysprojektien kanssa etenemisestä.

-Iso peukku Nicolle, olen todella iloinen hänen puolestaan. Lisäksi erityiskiitokset huoltoporukallemme, autot toimivat ja huolto sujui todella hyvin. Hienoa työtä joka ikiseltä. Daniel paransi jälleen aikaisempiin kisoihin verrattuna. Harjoittelu jatkuu koko loppuvuoden ajan, ja tavoitetta kohti mennään. Villeltä hyvä debyytti nelivedolla, ja auto tuli ehjänä maaliin. Innolla odotan, mitä tulevaisuus tuo Villen ja Rally3:n kohdalla tullessaan. Joonakselta myös ehjä kilpailu, otettiin kilometrit talteen ja nyt on helpompi lähteä kesäkauteen, Kumpumäki kertasi.

Ralli SM -sarja jatkuu 19.-20.5. SM Pohjanmaa Rallilla. Koostelähetys on katsottavissa Yle TV2:lta sekä Yle Areenasta sunnuntaina 5.3. kello 20:35 alkaen.

Teksti Juho Koski.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.