Rallimaailman henkisestä kodista eli Keski-Suomen jyvässeudulta käynnistyvä neljän osakilpailun mittainen Baltic Sea Rally Championship kilpasarja tarjoaa kotikilpailussaan Ford Fiesta RS WRC autolla ajavalle jyväskyläläiselle Mikko Eskeliselle, 50, ja hänen petäjävetiselle kartanlukijalle Arto Kapaselle kokonaan uuden haasteen. Viimeiset kaksi vuotta kaksikko on ajellut vain joitain kilpailuja syystä, ettei WRC-autolle ole ollut minkäänlaista kilpasarjaa. Nyt talven aikana Suomen ja kolmen Baltian maan lajiliitot ovat yhdistäneet voimansa ja sen myötä uudessa Baltic Sea rallisarjassa Dynamo Teamin autokunnalla on erinomainen mahdollisuus jälleen mitata kansainvälistä vauhtiaan.

- Kun investoimme tämän WRC-auton niin toiveena oli, että tällä voisi ajaa niin Suomen kuin myös muiden Euroopan maiden rallisarjoja. Kuitenkin kun nykypäivän rallimaailma on keskittynyt lähinnä R5-autojen pohjalta rakentuneisiin sarjoihin niin siten myös kansalliset lajiliitot ovat yksi toisensa jälkeen rajanneet kaikki WRC-autot pois kilpasarjoistaan. Ainoastaan Portugalissa ja nyt uudessa Baltic Sea rallisarjassa voisimme ajaa jonkinlaisesta sarjamestaruudesta joten siten tämä uutuus on meille tervetullut uutinen, Eskelinen kertoo.

Kuusi viikkoa sitten Rovaniemen Tunturirallissa Eskelinen ja Kapanen oli toiseksi viimeisen erikoiskokeen maaliin saakka tukevasti luokkavoitossa kiinni. Kuitenkin rikkoontunut pyörännapa karvaasti katkaisi matkan. Lisäksi kun vuosi sitten Riihimäen SM-rallissa kova kivenosuma rikkoi eturenkaan, vanteen ja jarrut niin Eskelinen toivoo Jyväskylästä ennen kaikkea maalilipun näkemistä.

- Torstaina ajoimme Mäntyharjulla erittäin hyvät testit. Siten oikein mukavilla tunnelmilla starttaan kohti perjantai-illan Killerin yleisöerikoiskokeita kuin entuudestaan kesäisestä Suomen MM-rallista tutuille talvisille erikoiskokeille. On hienoa saada ajaa kotikaupungin yleisön edessä ja samalla myös kilpailla uuden rallisarjan pisteistä. Vaikka Jyväskylän SM Talvirallista haetaan WRC-luokan voittoa niin ensisijainen tavoite on päästä ilman ongelmia ajamaan kaikki erikoiskokeet läpi ja siten saada katkaistua epäonninen keskeytysputki, Eskelinen jatkaa.

Kilpailun ainoa WRC-autolla ajava kaksikko taittaa matkaa numerolla 10.

Baltic Sea Rally Championship osakilpailut:
- 03-04.03.2023: Jyväskylän SM Talviralli, Suomi
- 02-04.06.2023: Kelme Rally, Liettua
- 04-05.08.2023: Rally Cēsis, Latvia
- 25-26.09.2023: Paide Rally, Viro

Kuva ja teksti @ Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.