Tälle kaudelle uuteen SM3 -luokkaan siirtyneet Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi tähtäävät Jyväskylän Talvirallissa kolmen joukkoon. (Kuva: JiiVee Korpela) 

Viime vuonna V1600 -luokan kalustolla Suomen mestariksi ajanut Jere Pensas avasi kuluvan kauden vasta edellisestä, Kuopiossa ympäristössä kurvaillusta SM-rallista. Uuteen SM3 -luokkaan siirtynyt laihialainen oli avauksessaan luokan kolmas. Vähintään samaa tulosta Pensas lähtee tavoittelemaan nyt viikonloppuna Jyväskylän Talvirallista.

Ennen Kuopion osakilpailua Pensas ehti totutella uuteen Ford Fiesta Rally4 -autoon vain yhden testipäivän ajan. Edellistä Ford Fiestaa tehokkaampi kalusto ei antanut vielä silloin kaikkea parastaan Pensaan käyttöön. Nyt väliviikkojen aikana Pensas Racingin miehistö on hakenut ajamiseen uutta ryhtiä testiajoista ja nuottitreeneistä.

-Perusasiat olivat hyvällä mallilla jo Kuopiossa. Muutamiin asioihin olemme hakeneet parannusta. Jarrutuspaikkoihin on kiinnitetty huomiota. Vaikka vauhti on kasvanut, niin silti kurveihin saa tulla rohkeammin. Vauhdin noustua myös nuottien rytmitykseen on tullut muutoksia. Lähdetään Jyväskylään taas vähän viisaampana, Pensas maalaa.

Rallin SM-sarja palaa Jyväskylään pitkän tauon jälkeen. Talvisissa maisemissa ajettavat Keski-Suomen rallitiet ovat kilpailijoille uusia tuttavuuksia. Ralli käynnistyy perjantaina illalla Killerin raviradan erikoiskokeella. Lauantaina kilpailijoita odottaa kuusi kiirustaivalta, jotka kaikki ajetaan vain yhteen kertaan. Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi odottavat lauantaille pikku pakkasta ja tiukkaa kisaa.

-Jyväskylän seudun tiet tuntien rallissa tulee varmaan jonkin verran iskaritestiä. Toivottavasti pätkät ovat myös sellaisia, että saisi mennä sopivan joutuusesti. Meidän luokkaan ilmoittautui 21 paria. Se on paljon. Jos olemme rallin päättyessä kolmen joukossa, niin silloin kisa on onnistunut meidän kohdalta. Täytyy muistaa, että ajamme SM-sarjaa. Kesälle jää vielä neljä osakilpailua, Pensas järkeilee.

Jyväskylän Talviralli on kauden kolmas ja samalla tämän vuoden talvirallit hyvästelevä SM-osakilpailu. Perjantain yleisöerikoiskoe on Killerin 2,9 kilometrin mittainen karstat pois -rykäisy. Lauantain kuudelle erikoiskokeelle kertyy mittaa yhteensä 86 kilometriä. Lauantai käynnistyy Kelloperän erikoiskokeella klo 11:04. Päivän urakka päättyy rallin kärjen osalta Killerin raviradalle 19:36.

Numerolla 50 kilpailevat Pensas ja Saarijärvi lähtevät Jyväskylän Talvirallin pistejahtiin SM3 -luokan kuudennelta sijalta.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela  

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.