Latvian mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Alūksnen ympäristössä Koillis-Latviassa lähellä Viron rajaa. Vaasalainen Isak Hatanmaa ja kartanlukija Eetu Hellsten olivat maalissa LRC4-luokan kymmenes, sarjakuljettajien joukossa sijoitus oli kuudes. Matkan varrella sattui ja tapahtui.

Kauden avauksessa Sarma Rallissa kaksikko ajoi toiseksi, nyt kymmenennen sijan jälkeen Hatanmaa on mestaruussarjan kokonaistilanteessa edelleen toisena, sillä edelle ehti kuljettajia jotka eivät aja sarjapisteistä. Rallissa ajettiin kahtena päivänä, perjantai-illan ohjelmassa oli kahdesti ajettava erikoiskoe, lauantaina urakoitiin aamusta iltaan kahdeksan erikoiskoetta. Rallikeli oli haastava, lunta oli sadellut ja sitä tuprutti koko kilpailun ajan.

Perjantai tarjosi Hatanmaalle uuden kokemuksen, 13-vuotias nuorukainen ajoi ensimmäistä kertaa nuotista illan pimeydessä. Ensimmäinen erikoiskoe sujui vaikeuksitta, mutta toisella Peugeot 208 juuttui hetkeksi hankeen.

- Ykkönen turhautti hieman kun nostelin ihan turhaan moneen paikkaan, sama toki oli ongelmana monella muullakin erikoiskokeella. Tiedän syyn mutta sitä ei enää siinä kohtaa voinut korjata, vaan pitää tehdä  kotiläksyjä kun tullaan kotiin, Hatanmaa mietti.

Lauantaina ennen huoltotaukoa ajettiin kolme erikoiskoetta, jälkimmäinen lenkki sisälsi viisi erikoiskoetta. Hatanmaa joutui perjantain tulosten perusteella ensimmäisenä etuvetoautona reitille, edellä oli mennyt parikymmentä nelivetoa. Lunta satoi jatkuvasti, ja edessä oli vain valkoista ränniä.

- Siinä oli ehkä kymmenen eri uraa eikä välillä erottanut missä tie edes menee, mentiin ihan sokkona nuotin varassa, tällaisessa kelissä mitataan kokemus, sitähän ei minulla vielä hirveän paljoa ole. 

Tauolla autoon tehtiin pieniä muutoksia, kuljettajapari analysoi menneiden erikoiskokeiden suorittamista ja pohti mitkä asiat tehtäisiin paremmin loppulenkillä. Seitsemännellä pätkällä alkoi tapahtua, Hatanmaa sai hyvin juonesta kiinni ja kellotti viidenneksi parhaan ajan. Seuraavalla tuli vähän takkiin, kun monet kilpakumppanitkin yllättäneessä risteyksessä Peugeot sujahti hetkeksi perä edellä penkkaan. ”Runkipaikalla” oli ahkeria katsojia ja matka jatkui. Kaksi viimeistä erikoiskoetta sujui jälleen tasaiseen tahtiin, lopputuloksena oli kymmenes sija.

- Seiska oli luonteeltaan vähän erilainen kun muut, siellä mentiin puolet pätkästä niin sanotusti ”isoa kovaa”. Muut pätkät olivat lumiränniä, penkat heti vieressä sekä paljon nyppyjä ja heti mutka, siellä kun tekee pari virhettä niin jää ikuisuuden. Tauolla muutimme auton setuppia hieman ”anteeksiantavammaksi” ja se helpotti tuossa kelissä. Seiskan väliajoissa emme sitten puolen välin jälkeen jäänytkään kärjelle kuin noin puoli sekuntia per kilometri, mikä on paljon, mutta pieni oma voitto tästä rallista. Tiedämme mitkä ovat kotiläksyt ja ne on jo aloitettu. Vaikka sijoitus oli kymmenes, jäi kokonaisuudesta hyvä mieli, koska nyt tiedän taas paljon enemmän mitä kehittää omassa tekemisessä. Tästä saan myös kiittää kartanlukijaani Eetua, Hatanmaa päättää.

Latvian mestaruussarja jatkuu toukokuun puolessa välissä, 14.5. ajetaan Rallysprint Vecpils.

Tulokset

1) Jaspar Vaher, EST, 53:49.30  
2) Karl-Markus Sei, EST, +7.39
3) Patrick Enok, EST, +1:34.10

10) Isak Hatanmaa +5:39.52

Sarjatilanne

1) Karl-Markus Sei 60p
2) Isak Hatanmaa 44p
3) Karl Johannes Visnapuu 42p
4) Thomas Martens 38p

LRČ (autorally.lv) tulokset.

LRČ (autorally.lv) sarjatilanne.

Isak Hatanmaa | Vaasa | Facebook

Teksti Toni Lönroos, kuva Isak Hatanmaan arkisto.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.