Suomen Autourheiluliiton alaisen R-RalliCup kilpasarjan toinen osakilpailu ajettiin 1990- ja 2000- luvulla Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla. Neljän pikataipaleen ja noin 68 erikoiskoekilometrin mittainen ralli oli Ralli SM-sarjan Jyväskylän osakilpailuun valmistautuvan Kristian ja Valtteri Niemisen näytöstä. Ford Fiesta Rally3 autolla ajanut kaksikko voitti yleiskilpailun yli minuutin marginaalilla Arto Juolahteen ja yli kahden minuutin marginaalilla Veli-Matti Saarelaiseen. Rallin MM-sarjasta ja erityisesti Fordin tehdastiimistä tuttu Mikko Hirvonen nautiskeli petäjävetisistä rallipoluista vaimonsa Linda Hirvosen kanssa yleiskilpailun viidenneksi ja samalla myös kaksivetoisten nopeinta vauhtia.

 

R-RalliCup kilpasarjassa Mika Korvola, Joonas Kosloff ja Kai Hukkanen voittivat luokkansa aikaisemmin Kaustisilla ajetussa sarjan avauskilpailussa. Koska sama kolmikko onnistui keräämään maksimipisteet myös Palokka rallista niin he kolmestaan pitävät hallussaan sarjan johtoasemaa kun ajamatta on vielä kolme kesäistä osakilpailua.

- Ilmojen herra tarjosi mitä mahtavimmat olosuhteet hienolle talvirallille, jossa kilpailijat saivat mitata paremuuttaan niin nopeuskilpailun tapaan vauhtia riittäneillä kuin myös kestävyyskilpailun tapaan teknisillä osuuksilla. Yleisö oli hienosti löytänyt tiensä niin reitin varrelle kuin ennen kaikkea lähtö- ja maalialueelle Palokan Kärkkäisen pihaan, jossa tarjolla oli perinteisten rallimakkaroiden lisäksi monenmoista muutakin aktiviteettiä. Tottakai parannettavaa jäi ja saatuja kokemuksia sekä palautteita tullaan jatkossa hyödyntämään, sarjapromoottori ja myöskin itse kilpailussa ajanut Marko Riihimäki kertoo.

- Hienoa oli myös nähdä, että R-RalliCup kilpailijoiden lisäksi kilpailussa nähtiin ajamassa lukusia ns. vanhan liiton autourheilijoita, joille myös vauhti edelleen näytti maistuvan. Mielestäni on erittäin hienoa ja tärkeää, että Suomessa voi monipuolisesti harrastaa tätä perinteistä ja erittäin rakastettua vauhtilajia. Iso kiitos kaikille kilpailijoille sekä ennen kaikkea kilpailujen ja erikoiskokeiden järjestäjille, koska ilman heidän valtavaa panostusta ei myöskään kilpailijat pääsisi tekemään sitä mitä suuresti haluavat. Kesäkuussa Multialla ajettavassa R-RalliCupin seuraavassa osakilpailussa jatketaan, Riihimäki jatkaa.

R-RalliCup sarjatilanne löytyy osoitteesta www.rallicup.fi.

Lopputulokset Palokka Ralli 25.2.2023: Yleiskilpailu Top-5:
1. Kristian Nieminen & Valtteri Nieminen, Ford Fiesta Rally 3, 35:43,0         
2. Arto Juolahti & Mikko Pohjanharju, Mitsubishi Lancer Evo X, +1:09,5s
3. Veli-Matti Saarelainen & Minna Saarelainen, Subaru Impreza WRX STi, +2:12,2s
4. Tommi Rimpeläinen & Jussi Arponen, Mitzubishi Lancer Evo VI, +2:54,4s
5. Mikko Hirvonen & Linda Hirvonen, Ford Escort MK2, +3:34,1s

Kuva ja teksti @ Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.