Halosen Fiesta sai vain pieniä vaurioita ulosajossa, kuva kolmannelta erikoiskokeelta. Kuva Timo Uimi.

Talvikauden neljäs Harrasterallisarjan osakilpailu ajettiin Mikkelin ympäristössä viime lauantaina 18. helmikuuta. Sarjan kokonaistilanteessa kolmantena ollut kouvolalainen Lauri Halonen starttasi kartanlukija Niklas Heinon luotsaamana kovatasoiseen V1600-nuottiluokkaan. Kaksikon ralli oli päättyä toiselle erikoiskokeelle, Ford Fiesta jumittui tukevasti lumihankeen.

Mikkelin ralli oli 13-vuotiaalle Haloselle kuin kotikilpailu, kilpailupaikka oli vain tunnin ajomatkan takana. Rallissa ajettiin viisi erikoiskoetta, pituutta niille kertyi yhteensä reilu viisikymmentä kilometriä. Osallistujalista oli tällä kertaa kauden runsaslukuisin ja kovin, mukana oli nopeita kuljettajia rallin SM-sarjan kärjestä. Perjantaina Halonen ja Heino tutustuivat erikoiskokeisiin, ensivaikutelma reitistä oli hyvä.

- Oli hyvä reitti, tosi hienoja teitä ja joitain pahojakin paikkoja löytyi, Halonen kertasi.

Päivän päällimmäinen tavoite oli ajaa maaliin, ja pitää riittävää vauhtia päällä. Se toimi ensimmäisellä erikoiskokeella, Halonen kellotti sinne kolmanneksi parhaan ajan, mikä oli kovassa seurassa merkittävä suoritus.

- Ykköselle ja kakkoselle lähdettiin ajamaan kovaa, ei tarkkailemaan, se oli taktiikkana. Ensimmäinen pätkä meni melkein suunnitelman mukaan, vähän tuli varmisteltua. Joissain lyhyissä mutkissa olisi pitänyt mennä kovempaa.

Toisella erikoiskokeella oli pituutta 9,5 kilometriä. Halonen pääsi puolivälin krouvin ohi, kunnes tapahtui. Nuotissa ollutta tiukkaa mutkaa Halonen ei kuullut, ja Fiesta syöksyi vauhdilla penkkaan. Tässä vaiheessa peli näytti pelatulta, jopa niin, että oli jätettävä keskeyttämisilmoitus. Alkoi valtaisa urakka, yli kahden tunnin lapioimisen jälkeen kuljettajapari oli rättiväsynyt, mutta ”Lakuauto” oli saatu takaisin tielle. Soitto kilpailun johtajalle, matka sai jatkua mutta virallisiin tuloksiin ei keskeyttämisen jälkeen enää nimeä kirjoitettu. 

- Se oli sellainen vasen, alkoi loivana ja kiristyi, ja siinä oli pikku nyppy. En kuullut, tai en noteerannut Niklaksen nuotista sitä ”kirrausta”, ja mentiin ulos. Lapioitiin ehkä tunnin verran kahdestaan, ei ollut yhtään porukkaa, kunnes paikalle saapui isä ja poika, ja vähän matkan päästä sain pyydettyä vielä yhden miehen apuun. Vängättiin lautojen, miesten, ja lapioiden avulla lopulta auto pois hangesta. Oltiin hiestä läpimärkiä ja ihan loppu sen parituntisen jälkeen.

Lumitöiden jälkeen Halonen puhdisti auton, kävi pikaisesti huollossa tankkaamassa ja jatkoi matkaa. Edessä oli vielä kolme erikoiskoetta.

- Loppu ralli meni ihan hyvin, puhdasta ajoa ilman suurempia virheitä. Harmitti tietenkin se kakkosen moka, kuitenkin ykkösellä oli hyvää tekemistä, olisi ollut kiva verrata meidän vauhtia SM:n kärkinimiin. Mutta ihan hieno ralli ja kivat tiet. Suuret kiitokset meitä kakkospätkällä auttaneille, Halonen päättää. 

Harrasterallisarjan talven viimeinen osakilpailu ajetaan 11. maaliskuuta Suomussalmella.

Teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.