Miko Jalava ja Tomi Hellgren Toyota Starletilla Tuuri Rallissa. Kuva: Samu Ekman/AKK. 

Miko Jalava on voittanut luokkansa F-Cup -rallisarjan avausosakilpailussa Tuuri Rallissa. Luokkavoiton lisäksi Jalava ajoi yleiskilpailussa neljänneksi jättäen taakseen monia tehokkaampien luokkien autoja. Jalava -Hellgren -kaksikon kolmas yhteinen nuottikilpailu oli onnistunut.

Miko Jalava kartanlukijansa Tomi Hellgrenin kanssa ovat sijoittuneet yleiskilpailussa neljänneksi sekä voittaneet luokkansa LK1 F-Cupin kauden avauskilpailussa Tuuri Rallissa. Viime kauden Rallin Suomen Juniorimestarin harppaus F-Cupin nuottiluokkaan tarkoittaa ensimmäistä täyttä kautta sarjassa, jossa nuotittaminen on sallittua. Tuuri Ralli on mäntyharjulaiskuljettajan uran seitsemäs sekä kaksikon kolman yhteinen nuottikilpailu.

-Tyytyväinen pitää olla, kun oltiin pikkuluokan sekä keskimmäisen luokan (LK2) nopeimpia. Ekoilla pätkillä jäätiin vähän turhan paljon yleiskilpailua ajatellen, tie oli sen verran nopeaa. Huollon jälkeen pätkät olivat hitaampia, ja se sopi itselle ja autolle paremmin.

Neljän erikoiskokeen lenkki oli jaettu kahteen kahden erikoiskokeen lenkkiin. Luokassa 1 kilpaillut Jalava avasi aurinkoisen päivän kahdella luokkapohja-ajalla ollen erikoiskokeella 2 yleiskilpailun kolmanneksi nopein. Päivähuoltoon tultaessa Jalava oli yleiskilpailussa neljäntenä ja luokassa 1 kärkipaikalla.

Päivän toisella lenkillä Jalava ajoi yleiskilpailun kolmanneksi nopeimmat ajat molemmille erikoiskokeille vahvistaen johtoasemaansa luokassaan. Luokkavoitto irtosi lopulta 42,7 sekunnin erolla.

-Kokemukseen nähden kilpailu sujui hyvin molemmilta, vaikka pikkuasioissa on vielä hiottavaa tulevaisuutta ajatellen. Reitti oli todella hieno, kiitokset järjestäjille siitä. Kiitoksia myös yhteistyökumppaneillemme sekä huollolle.

Jalavan kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Harraterallisarjan Mikkeli Rallilla. F-Cup jatkuu kauden toisella osakilpailulla 11.3. Ilomantsissa.

Teksti Juho Koski.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.