Latvian mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin lauantaina 11.2. Gulbenen ympäristössä itäisessä Latviassa. Isak Hatanmaa ja kartanlukija Eetu Hellsten toivat Peugeot 208 Rally4 -luokan auton luokkansa toiseksi. 13-vuotias vaasalainen nousi kakkospaikalle viimeisen erikoiskokeen huippusuorituksen ansiosta, Hatanmaa ajoi sinne uransa ensimmäisen pohja-ajan.

Rallijs Sarma -niminen kilpailu sisälsi kolme erikoiskoetta, jokainen ajettiin kahdesti, pituutta erikoiskokeille kertyi kahdeksankymmentäviisi kilometriä. Perjantaina reitti nuotitettiin ja illalla vietettiin kilpailun avajaisia, juhlava startti tapahtui Gulbenen keskustan tuntumasta lauantaina aamusta.

- Paikallisen tavan mukaan avajaisissa oli varmaan tuhannen ihmistä, oli musiikkia, juontajaa ja juhlan tuntua. Nuotituksen aikana pyrytti lunta, kaikki peltoaukeat olivat aivan peitossa, eikä nähnyt yhtään missä urat menivät. Ennen kisaa tuli vielä viitisen senttiä lisää lunta, joka muuttui kisan aikana vesisateeksi, joten keli oli tosi haastava, Hatanmaa kertoo.

Ensimmäinen lenkki sisälsi kolme erikoiskoetta, niiden jälkeen oli päivähuollon aika. Ensimmäiselle erikoiskokeelle luokassa LCR4 ajavat Hatanmaa ja Hellsten kellottivat neljänneksi parhaan ajan, eroa kärkeen kertyi neljätoista sekuntia.

- Ykkönen meni ihan ok. Pari pikku liippiä tuli, niihin meni vähän aikaa, mutta kokonaisuutena se sujui ihan hyvin.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Hatanmaa nosti vauhtia, ja poimi kilpakumppaneita edestään. Sekä Viron Joosep Ralf Nõgene, että Belgian Thomas Martens joutuivat tekemään tilaa nuoren suomalaisen rynnistäessä kakkospaikalle. Huollon jälkeen ajettiin uudestaan samat erikoiskokeet kuin aamupäivällä, suojasää oli pehmentänyt reittiä entisestään. Hatanmaa kävi tiukkaa sekuntitaistelua kolmantena olleen Karl Johannes Visnapuun kanssa, virolainen hengitti niskaan sekunnin päässä, ja meni ohi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella

- Molemmat tulivat aivan puhtaasti, tai niin puhtaasti kuin tuollaisessa kelissä pystyi ajamaan. Nelosella nostettiin ulos ajanut auto meidän eteen, pääsin kuitenkin aika nopeasti siitä ohi ja tuli ihan kohtuullinen aika, mutta pudottiin takaisin kolmanneksi.

Viimeinen erikoiskoe oli suomalaisen heiniä, Hatanmaa latasi sinne kuuden sekunnin pohjat, oli koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja ja nousi lopputuloksissa toiseksi.

- Viimeiselle pätkällä lähdettäessä Eetu oli katsonut, että ollaan vajaa kaksi sekuntia Visnapuun perässä, ei hän sitä tosin mulle paljastanut. Ajattelin vain, että koska koko ajan on mennyt paremmin ja paremmin, niin annan palaa samalla tavalla. Vähän jäi vielä vauhtia reserviin, mutta kyllä tuo oli aika lähellä maksimia mihin tuollaisessa kelissä pystyy.

- Jäi erittäin positiivinen fiilis rallista, järjestelyt toimivat ja oli hienoa päästä ajamaan. Nousujohteinen päivä, lähdimme hakemaan kokemusta ja lopputuloksena oli luokan toinen sija ja yhdet pohjat. Nyt ollaan sarjassakin toisena, tästä on hyvä jatkaa, Hatanmaa päättää.  

Latvian mestaruussarja jatkuu kahden viikon kuluttua, 24.-25. helmikuuta ajetaan Rallijs Alūksne. Yhteensä sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua.

Tulokset LRC4-luokka

1) Karl-Markus Sei, Viro, 50:17.34
2) Isak Hatanmaa, Suomi, +1:30.46
3) Karl Johannes Visnapuu, Viro, +1:34.83
4) Thomas Martens, Belgia, +2:22.80
5) Joosep Ralf Nõgene, Viro, +2:47.34
6) Giovanni Trentin, Italia, +5:49.70

Final results Rallijs Sarma 2023 (ewrc-results.com)

Stage results Rallijs Sarma 2023 (ewrc-results.com)

Isak Hatanmaa | Vaasa | Facebook

Teksti Toni Lönnroos, Kuvat Janis Asaris.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.