Harrasterallisarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Pohjois-Karjalassa, pääpaikkana toimi ampumahiihdosta tunnettu Kontiolahti. Lauri Halonen ja kartanlukija Niklas Heino ajoivat toiseksi, mikä on 13-vuotiaan Halosen uran toistaiseksi paras sijoitus.

Kontiolahti-Rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta, yhteensä erikoiskilometrejä kertyi kuusikymmentä. Perjantain nuottipäivänä satoi lunta, mutta lauantai valkeni talvisen aurinkoisena pikku pakkasen nipistellessä.

- Ykköselle ja kakkoselle tuli vähän varovainen nuotti, kahdelle seuraavalle tuli hyvää nuottia. Tykkäsin reitistä, se vaikutti heti nuotituksen aikana hienolta, Halonen kertoo.

Vakio 1600-luokan Ford Fiestalla ajava Halonen oli ensimmäisellä erikoiskokeella kolmanneksi nopein, edelle ehtivät kaksi kotikulmillaan ajavaa kilpailijaa, Joonas Huovinen oli nopein ja Lauri Hassinen piti toiseksi parasta vauhtia. Halonen jäi kärjestä vain kymmenen sekuntia. Seuraava erikoiskoe oli kilpailun pisin, sillä oli mittaa yli kolmekymmentä kilometriä. Se Halosen eteen ilmestyi kilpakumppani. 

- Saatiin edellä lähtenyt kiinni, se ajoi tosi hiljaa. Oltiin ihan peräkontissa kiinni, ajettiin useampi kilometri sen perässä, siinä menetettiin aikaa. Muuten meni ihan hyvin pitkäksi pätkäksi, pari tilannetta oli. Mutta rehellisesti, oltais me jääty pohjista ilman edellä olluttakin, Huovinen meni tosi kovaa.

Ero kärkeen repesi lumipöllyssä ajelussa, Halonen jäi pohjista yli minuutin. Mutta vauhti oli tallella, ja Halonen piiskasi ”Lakuauton” huoltotauon jälkeen huimaan vauhtiin. Kahdelle seuraavalle erikoiskokeelle syntyi toiseksi paras aika ja, kolmannella pätkällä Halonen nousi toiseksi.

- Kolmoselle nostin vauhtia, kun se kakkonen meni niin huonosti ja Oskari Sokan kanssa oli tiukkaa kilpailua, se oli enää sekunnin jäljessä. Mä puristin kolmoselle ja neloselle, kolmonen meni tosi hyvin, tykkäsin siitä pätkästä. Nelonen olisi voinut joissain kohdin mennä paremminkin, vaikka jäätiinkin siinä vain kolme sekuntia Huoviselle. Hieno ralli, auto toimi, huolto toimi ja Niklaksen kanssa homma sujui, tästä on hyvä jatkaa seuraavaan ralliin, Halonen päättää.

Harrasterallisarja jatkuu jo ensi viikonloppuna 18.2., tällä kertaa ajetaan Halosen ”kotikilpailu”, kun reitti kiertelee Mikkelin ympäristössä.

Tulokset

1) Joonas Huovinen 32:03,6
2) Lauri Halonen +1:27,2
3) Oskari Sokka +1:58,3

https://www.rallitulokset.fi/Kontiolahti2023/

Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Harrasterallisarja – Suomen kovin harrasterallisarja!

Kuva Tero Lyttinen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.