Plussan molemmin puolin sahaava lämpötila on teettänyt töitä nyt lauantaina 11.2. ajettavan Hämeenlinna Historic Rallyn reittiryhmälle. Vastoinkäymisistä huolimatta Ahveniston Autourheilijoiden ja Lammin Urheiluautoilijoiden yhdessä järjestämän rallin viidellä erikoiskokeella on mittaa lähes 60 kilometriä. 

 

Hämeenlinnalaisseurojen yhteistyöralliin starttaavista 134 autokunnasta 119 kilpailee erikoiskokeilla kelloa vastaan ja 15 ajaa tasanopeuskilpailussa – tässä historic-autojen kilpailumuodossa kilpailijat pyrkivät ajamaan erikoiskokeilla mahdollisimman tarkasti etukäteen ilmoitettua keskinopeutta. Myös tasanopeuskilpailun aikana EK-tiet on suljettu muulta liikenteeltä. 

Hämeenlinna Historic Rally on 60-, 70- ja 80-lukujen ralliautoilla ajettavan Historic Rally Trophy -sarjan toinen osakilpailu. Rallin kilpailukeskus, lähtö ja maali ovat Hämeenlinnassa Ammattiopisto Tavastialla. Erikoiskokeet ajetaan kantakaupungin länsipuolella. Kolmen EK:n jälkeen oleva huoltotauko on Rengossa Sotkalinnan tanssilavalla, missä kilpailijoita ja yleisöä palvelee Sotkalinna-Säätiön järjestämä kahvio. 

Erikoiskokeiden pituusskaala on 5–20 kilometriä, ja luvassa on vaihtelevaa hämäläistä tiestöä – mutta tällä kertaa lähes tyystin ilman lumipenkkoja. 

Ensimmäinen EK käynnistyy tasanopeuskilpailun osalta kello 10.31, ja ensimmäinen ralliauto lähtee matkaan kello 11.51. Suurin osa kilpailijoista ajaa rallin ”pimeänä”, mutta ensimmäisenä matkaan lähtevät yhdeksän historic-autoa käyttävät edellisenä päivänä tekemiään ajonuotteja. 

Erikoiskokeiden sijainnit ja aikataulut selviävät rallipaketista, jonka myynti alkaa lauantaina kello 8 kilpailukeskuksessa, Rengossa Cafe Raparperilla, Lopen Shellillä sekä Neste-asemilla K Hämeenlinna Idänpäässä ja Janakkalan Linnatuulessa. 

Kuvaon Marko Kyöstilä, teksti Pekka Virtanen.

Attachments:
FileFile size
Download this file (HameenlinnaHR2023rallilehti.pdf)HameenlinnaHR2023rallilehti.pdf2024 kB

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla