Rallin SM-sarjan SM3 luokkaan siirtynyt Jere Pensas totutteli uuteen kalustoon sijoittuen luokkansa kolmanneksi kautensa avauksessa Kuopiossa. (Kuva: Eero Auvinen)

Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi avasivat kilpailukautensa rallin SM-sarjassa viime viikonloppuna Kuopiossa. Hallitsevat mestarit viime kauden SM5 -luokasta kilpailevat kuluvalla kaudella SM3 -luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla. Pensas Racingin miehistölle lähti Kuopiosta matkaan luokan kolmas sija.

Kahdeksan erikoiskokeen rallin kolmella ensimmäisellä pätkällä laihialaistiimin sijoitukset olivat kuuden nopeimman joukossa. Neljännellä kiirustaipaleella Pensas nosti vauhtia ja ehti kolmanneksi. Myös luokkasijoitus kohentui kolmanneksi.

-Tuli paljon oppia uudesta autosta ja sitä lähdimme Kuopiosta hakemaan. Ajollisesti alku ei ollut oikein hyvää, mutta se parani koko ajan. Joitakin osuuksia tuli ihan mukavasti. Tasaisia aikoja en kuitenkaan vielä pystynyt ajamaan, luonnehti Pensas alun erikoiskokeita.

Lopuilla neljällä erikoiskokeella Pensaan luokkasijoitukset vakiintuivat kolmen nopeimman joukkoon. Kahdella pätkällä sijoitus ehti nousta toiseksi. Viimeisellä kiirustaipaleella Pensas jäi kakkossijallaan vain 4,9 sekuntia kaikki erikoiskokeet ja myös luokkavoiton ajaneesta Tuomas Välilästä.

-Lopun sijoitukset eivät kerro ihan koko totuutta. Moni kilpailija keskeytti, kuka mistäkin syystä. Viimeisillä pätkillä pystyimme tasaisempiin vauhteihin, mutta varsinkin risteysajot tulivat vielä turhan paljon varman päälle. Jarrutuksia pystyy tuolla autolla jättämään paljon myöhäisempään, Pensas ruoti.

-Lähdimme hakemaan Kuopiosta palkintopallin paikkaa ja sen saimme. Vauhti ei kuitenkaan ollut vielä lähelläkään sitä, mitä haluamme Rally4 -autolla ajaa. Ennen Jyväskylän SM-rallia on paljon tekemistä. Pitää treenata ajamista ja samalla myös sovittaa nuotti vauhdin mukaan. Uskon, että nyt tehokkaammalla autolla ajotyylikin kaipaa lisää huomiota, Pensas listasi kotiläksyjä.

 

Rallin SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden hyvästelevä osakilpailu päästellään Jyväskylän ympäristössä tulevan maaliskuun 3.-4. päivinä.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla