Suvi Jyrkiäisen kausi rallin SM-sarjassa käynnistyi Kuopion täydellisen talvisissa maisemissa. Uudella autolla ja uuden kartanlukijan kanssa ralliin lähtenyt Jyrkiäinen ajoi virheettömästi maaliin, sijoitus SM4-luokassa tiiviin kilpailupäivän jälkeen oli yhdeksäs.

Tälle kaudelle hämeenlinnalainen Jyrkiäinen on hankkinut uuden auton, viime kaudella alla oli vuokrakalusto, nyt erikoiskokeet taitetaan omalla V1600-luokan Ford Fiestalla. Myös kartanlukija on vaihtunut, Kuopiossa nuotteja luki kokenut Hanna Kukkonen. Tiimi on pysynyt samana, Jyrkiäinen luottaa CO-Motorsportin toimintaan.

- Nuottipäivän jälkeen meinasi vähän jännittää kun oli niin vaativat tiet, paljon nypyn ylityksiä ja kapeaa osuutta, mutta ekan pätkän maalissa jännitys helpotti ja oli hyvä fiilis, Jyrkiäinen kertoo.

Kilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, aamupäivällä ennen taukoa neljä, iltapäivällä ja illan jo hämärtyessä loput neljä. Jyrkiäinen analysoi tarkasti tekemistään huoltotauolla.

- Olen oppinut sisäistämään nuottia koko ajan paremmin, se tietysti helpottaa ajamista. Mutta liian varovasti tuli otettua monet paikat. Tämä on toinen ralli piikkirenkailla, joten kokemusta ei paljoa ole, mutta jos vertaan viime kesään, niin ero muihin on kaventunut, siinä on tullut kehitystä.

Tauon jälkeen ajettiin neljä erikoiskoetta, viimeiset kolme lähestulkoon putkeen. SM4-luokassa riitti tapahtumia rallin loppuun saakka, ja vielä vähän sen jälkeenkin. Muutamien hylkäysten ja erikoiskoeaikojen tarkistuksen jälkeen lopputulokseksi vahvistui yhdeksäs sija. Rallin summaamisen yhteydessä Jyrkiäisen katse oli jo seuraavien viikkojen harjoittelussa.

- Vaikka ajaminen olikin vähän nössöilyä, oli hieno rallipäivä, pimeällä ajaminenkin tuntui ihan hyvältä. Hannan kanssa yhteistyö sujui, reitti ja keli olivat aivan upeita. Nuotin tekeminen alkaa olla hallussa, sitä on treenattu ja nähty paljon vaivaa sen eteen. Nyt opettelen vielä paremmin kuuntelemaan nuottia ja ajamaan siitä, se on seuraavia kehityskohteita. Uusi auto toimi erittäin hyvin, sillä oli tosi mukava ajella, Jyrkiäinen päättää.

Rallin SM-sarja jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylässä, sitä ennen Jyrkiäinen hakee lisää kokemusta talviralleista osallistumalla kartanlukija Tuomas Pöntisen kanssa kotikilpailuunsa, 11. helmikuuta ajettavaan Hämeenlinna Historic Rallyyn.  

SM-Ralli - Liveseuranta (rallism.fi)

IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio (ajaksi.online)

Kuva Toni Ollikainen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla