Diego Dominguez, Rogelio Pegate ja Ford Fiesta Rally3 Otepää Talverallissa. Kuva: Mark Aleksejev. 

KMS Racing kilpaili kuluneena viikonloppuna sekä Kuopion SM-rallissa että Otepää Talverallissa. Ruotsin MM-ralliin valmistautuva Diego Dominguez voitti luokkansa ja oli yleiskilpailun 10. Kuopiossa Daniel Polásek ajoi SM3-luokan viidenneksi.

M-Sportin virallinen jälleenmyyjä Suomessa, KMS Racing, kilpaili lauantaina 4.2. kahdella autolla Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa IsoValkeinen SM Ralli Kuopiossa sekä yhdellä autolla Otepää Talverallissa Virossa. Kuopiossa kilpailiva Daniel Polásek ja Joonas Ojala Ford Fiesta Rally4 -autoilla SM3-luokassa. Virossa EMV3 -luokassa kilpaili paraguaylaiskuljettaja Diego Dominguez Ford Fiesta Rally3:lla.

Otepäässä ajetussa Otepää Talverallissa paraguaylaiskuljettaja Dominguez debytoi lumella osana valmistautumistaan junioreiden MM-sarjaan ja tulevaan WRC-kauteen. 23-vuotias Dominguez siirtyi heti ensimmäisellä kahdeksasta erikoiskokeesta EMV3-luokan johtoon eikä katsellut taakseen. Maalissa JWRC-kuljettaja oli yleiskilpailun 10, ja parhaimmillaan erikoiskoetuloksissa Dominguez oli kuudes.

-Lähden positiivisin mielin Ruotsiin. Oli helppoa opetella koko tiimin tukiessa minua. Päivä ei ollut helppo, mutta voimme olla tyytyväisiä lopputulokseen. Ruotsin rallista tulee varmasti haastava, mutta lähden luottavaisena viivalle. Auto ja olosuhteet tuntuvat jo tutuilta, joten päivä ja valmistautumisemme oli onnistunut, Dominguez kertoo.

Kuopion SM-rallin ohjelmaan kuului kahdeksan erikoiskoetta. Aamun neljän erikoiskokeen lenkillä uransa toisessa talvirallissa kilpaillut Polásek ajoi parhaimmillaan viidenneksi nopeimman ajan, ja oli huoltotauolle tultaessa viidentenä luokassa. 16-vuotias Ojala ajoi niin ikään parhaimmillaan viidenneksi nopeimman ajan toisessa kilpailussaan Rally4-luokan autolla, mutta joutui keskeyttämään erikoiskokeella 3.

-Reitti oli todella hieno, ja parhaat pätkät olivat vielä edessä. Harmittaa todella paljon, kun kolmosella yhdessä hypyssä auto putosi nokalleen, ja sen seurauksena autoon tuli sen verran vaurioita, että jouduimme keskeyttämään, Ojala kertaa.

Toiselle lenkille Polásek lähti hakemaan kokemusta. Varma ajo toi tsekkiläislupauksen maaliin viidentenä. Iltapäivän neljällä erikoiskokeella kolmella Polásek oli viidenneksi nopein ja erikoiskokeella 7 neljäs.

-Olemme todella tyytyväisiä päästessämme maaliin. Päivä ei ollut meille helppo. Vauhti ei ole ideaali, mutta tiedostamme missä on kehitettävää ja pyrimme näyttämään kehityksemme Jyväskylässä, Polásek kertoi maalissa.

KMS Racingin tiimipäällikkö Jussi Kumpumäki summaa viikonlopun seuraavasti:

-Hieno suoritus Diegolta, ensimmäinen kilpailu lumella ja luokkavoitto. Lisäksi monta isomman luokan autoa jäi taakse. Isot tsempit Diegolle Ruotsin MM-ralliin! Kumpumäki kehuu.

-Danielin kanssa jatkamme opiskelua Jyväskylässä. Tänään kerättiin paljon tärkeitä kilometrejä talteen ja hankittiin uutta kokemusta. Meillä on nyt selkeä suunnitelma, mihin keskitymme Danielin kanssa Kuopion ja Jyväskylän välissä. Keskeytys oli harmillinen Joonaksen kannalta, toivottavasti saamme ehjät kisakilometrit talteen Jyväskylässä, Kumpimäki jatkaa.

KMS Racingin kilpailukausi jatkuu Jyväskylän Talvirallilla 3.-4.3.

Otepää Talverallin lopputulokset – 110,38 km:

1.

Ott Tänak

57:16,1

 

Ford Puma Rally1

EMV1

EST

2.

Georg Linnamäe

1:00:00,2

+2:44,1

Hyundai i20N Rally2

EMV2

EST

3.

Gregor Jeets

1:01:05,4

+3:49,3

Skoda Fabia Rally2 Evo

EMV2

EST

4.

Emils Blums

1:02:32,4

+5:16,3

Mitsubishi Lancer Evo 9

EMV5

LVA

5.

Timmu Korge

1:02:39,5

+5:23,4

Mitsubishi Lancer Evo 10

EMV5

EST

10.

Diego Dominguez

1:06:05,9

+8:49,8

Ford Fiesta Rally3

EMV3 (1.)

PRY

IsoValkeinen SM Ralli Kuopion lopputulokset SM3 – 94,47 km:

1.

Tuomas Välilä

4:52,8

 

Ford Fiesta Rally4

FIN

2.

Justus Räikkönen

4:53,5

+0,7

Peugeot 208 Rally4

FIN

3.

Jere Pensas

5:00,8

+8,0

Ford Fiesta Rally4

FIN

4.

Matteo Fontana

5:01,9

+9,1

Peugeot 208 Rally4

ITA

5.

Daniel Polásek

5:09,7

+16,9

Ford Fiesta Rally4

CZE

Juho Koski / KMS Racing tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.