Ralli SM -sarjan viiden osakilpailun yhteydessä kamppaillaan myös Junioreiden ja Nuorten luokan paremmuuksista. Nämä kilpailijat osallistuvat omiin luokkiinsa RSJM-sarjan puolella.

16-vuotias Miko Suvanto lähtee Nuorten SM-sarjaan puolustamaan perheen vankkoja autourheiluperinteitä ja kartanlukijana toimii isosisko Nora Suvanto.

Sisarusten kilpailukalustona on Volkswagen Golf, joka on ollut VAG Motorsport -tiimin ahkerassa käytössä jo vuodesta 2016 lähtien.

- Kilpuri on tehty alun perin rata-autoksi, jonka jälkeen sillä ajettiin kansallista rallicrossia. Autoa on käytetty lähes kaikissa lajeissa tähän mennessä, mutta viimeiset vuodet se on ollut lähinnä rallikäytössä, selvittää tiimipäällikkö Markku Suvanto.

Miko ja Nora Suvanto kuuluvat Turun UA:n järjestämään Aura-rallivalmennukseen, jonka tavoitteena on tarjota kokonaisvaltaisesti ohjattua valmennustoimintaa ja ajoharjoittelua nuorille lupaaville ralliautoilijoille.

Ennen RSJM-sarjan alkua Miko Suvannolla on takanaan vasta viisi rallikilpailua, joten uusia haasteita on edessä.

- Sarjan ekaan kisaan ei ole asetettu kovia odotuksia tuloksen puolesta.

Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja suoriutumaan ilman virheitä. Jos siinä onnistumme, tuloskin on varmasti tyydyttävällä tasolla, Miko Suvanto ennakoi tulevan viikonlopun rallia.

VAG Motorsportin toinen kuljettaja Ville Aromaa kilpailee VW Pololla Junioreiden sarjassa. Aromaa lähtee kirkastamaan viime vuotista hopeamitaliaan V1600-luokkaan.

Kaudella 2023 RSJM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista kuljettajan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan kisan pisteet.

RSJM-kausi käynnistyy helmikuun ensimmäisenä viikonvaihteena Kuopiossa ja päättyy syyskuun lopulla ajettavaan Kokkolan SM-ralliin.

RSJM-kalenteri kaudella 2023:

3.-4.2. IsoValkeinen SM-ralli, Kuopio

3.-4.3. Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä 19.-20.5. Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki 16.-17.6. SM-Itäralli, Joensuu 29.-30.9. SM-ralli, Kokkola

Kuva VAG Motorsport, teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.