Harrasterallisarjan kauden toinen osakilpailu, GT-Osat Ralli, ajettiin lauantaina 28.1. Keuruun ympäristössä. Kouvolalainen 13-vuotias Lauri Halonen teki ralliuransa parhaan suorituksen, Halonen ja kartanlukija Niklas Heino ajoivat Ford Fiestallaan kovassa seurassa V1600-luokan kolmanneksi.

Rallin neljästä erikoiskokeesta ensimmäinen oli päivän pisin, ja samalla huonokuntoisin. Jo nuotitusvaiheessa Halonen ja Heino olivat noteeranneet tien rytkyt ja kuopat, ja taktiikka aiheutti päänvaivaa, ajaako riskillä vai varmistellen.

- Ykkönen meni ihan ok, päätettiin lähteä varovasti matkaan, ja se sujuikin virheettömästi, Halonen paljastaa.

Halonen oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kolmantena, kokeneet Valtteri Koski ja Jyri Räsänen olivat edellä. Ero kärjessä olevaan Koskeen oli kaksikymmentäviisi sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella Halonen nosti vauhtia, tuloksena oli toiseksi paras aika. Kolmannella erikoiskokeella Halonen haastoi kärkikuljettajat jo tosissaan.

- Nostettiin vauhtia aika paljonkin, jäätiin pohjista kahdeksan sekuntia. Ei ollut enää sitä jännitystä, että mitä jos vedetään ulos ja mitä siitä nuotista tulee, se jäi ykköspätkälle. Tuntuma ajamiseen oli kakkosella paljon parempi. Kolmonen ajettiin varmasti, ei hölmöilty eikä tullut virheitä, se näkyi ajassa.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä kärki oli puolen minuutin päässä, toisena olevaan Räsäseen oli eroa parikymmentä sekuntia. Ero oli liian suuri ajamalla kirittäväksi, joten Halonen ja Heino ottivat tavoitteekseen jatkaa varmaa ajamista ja säilyttää palkintosija.

- Tiedettiin ettei päästä enää toiseksi, eikä voida tippua neljänneksi, ellei tehdä virhettä. Ajettiin tosi varmasti, mutta melko kovaakin, tuloksena oli taas toiseksi paras aika. Muutama sattumakin mahtui pätkälle, jossain kohtaa eturenkaat lukkiutuivat, oli vähän liian etupainoiset jarrut, piti tempaista käsijarrusta. EK:n lopussa oli vielä iso röykky missä voi tuollaisen vakiovehkeen hajottaa, otettiin se tosi varovasti. Tavoitteena oli taas pitää hauskaa ja päästä maaliin, molemmat toteutuivat, joten voidaan olla tosi tyytyväisiä ja kiittää huoltoa ja yhteistyökumppaneita, Halonen päättää.

Harrasterallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua 11. helmikuuta Kontiolahdella.

Tulokset

Luokka 8, V1600 nuotti

1) Valtteri Koski 36:41,5
2) Jyri Räsänen +9,0
3) Lauri Halonen +33,0
4) Onni Järvinen +52.2
5) Teemu Varjo 1:13,8

Gt-osat Ralli (ajaksi.online)

Harrasterallisarja – Suomen kovin harrasterallisarja!

Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuva Heikki Kapanen

Teksti Toni Lönnroos
Lauri Halosen viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.