Jani Luhtaniemi, Juha-Pekka Jauhiainen ja Ford Fiesta Rally3 Arctic Lapland Rallyssa. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix. 

KMS Racingin kuljettajat kilpailivat viikonloppuna Arctic Lapland Rallyssa menestyksekkäästi. Jani Luhtaniemi nappasi SM2-luokan kolmannen sijan paluukilpailussaan, ja SM3-luokassa kilpailleet Daniel Poláśek sekä Joonas Ojala väläyttivät vauhtiaan Lapin lumisilla erikoiskokeilla.

SM2-luokassa nelivedolla debytoinut Jani Luhtaniemi ajoi luokassaan kolmanneksi. Uusi auto ja luokka osuivat tuusulalaisen käteen heti alusta alkaen, eikä 26-vuotias Luhtaniemi katsonut taakseen lähdön jälkeen.

-Olo on helpottunut. Kilpailu oli meille haastava alusta alkaen. Isot kiitokset KMS:n huollolle sekä tukijoillemme, että pääsimme tänne ajamaan, Luhtaniemi kommentoi maalissa.

Urallaan ensimmäistä kertaa lumella kilpaillut 23-vuotias tsekkiläisnuorukainen Daniel Poláśek suoritti perjantain erikoiskokeet varmalla ajolla ollen yötauolle tultaessa luokan kuudentena. Poláśek jatkoi varmaa ajoaan lauantaiaamupäivällä parantaen otteitaan kilpailun edetessä, mutta joutui keskeyttämään ulosajoon lauantain iltapäivän lenkin ensimmäisellä erikoiskokeella 9 – Heinunkierto.

-Harmi, että näin kävi, mutta se on motorsporttia. Olin hieman liian optimistinen nuottieni kanssa. Vauhtimme parani kilpailun aikana, ja odotamme jo Kuopion osakilpailua innolla. Tunturi-ralli oli kokemuksena upea! Polasek kertoi.

Rally4-kalustolla ensimmäisen kilpailunsa ajanut 16-vuotias Joonas Ojala ajoi tasaisesti perjantain läpi ollen yleiskilpailussa iltahuoltoon saapuessaan seitsemäntenä. Tasaisen varma ajo nosti nuorukaisen SM3-luokan neljänneksi.

KMS Racingin Jussi Kumpumäki reflektoi tiiminsä kauden avauskilpailua seuraavasti:

-Janilta todella hieno suoritus, kolmossija kovassa seurassa pitkän ajotauon jälkeen. Harmi Danielin kannalta, mutta välillä näin käy kun vauhtia aletaan hakemaan ja löytämään. Opiskelemassa täällä ollaan. Joonakselta hyvät pisteet, ja maaliin pääsemisen pohjilta on hyvä jatkaa Kuopioon. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa osakilpailua.

KMS Racing jatkaa kilpailukauttaan kolmen viikon päästä Kuopion SM-rallissa. Kansainvälisesti toimivalle tiimille kyseinen viikonloppu on kiireinen myös Virossa ajettavan Otepää Rallin osuessa samalle viikonlopulle.

-Jatkamme Kuopiossa Joonaksen ja Danielin kanssa. Samana viikonloppuna kilpailemme myös Otepää-rallissa Virossa, eli kiireinen viikonloppu tulossa, Kumpumäki taustoittaa.

Teksti Juho Koski.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.