Jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä, 50, on edessään pitkän autourheilu-uransa 17. Tunturiralli ja hänen petäjävetisen luottokartanlukija Arto Kapasella, 59, on vastaavasti jo huikea 26. lumiteiden Grand Prix. Järjestyksessään 58. kerran Rovaniemen ympäristössä ajettava perinteikäs kilpailu tulee tänä vuonna olemaan erittäin poikkeuksellinen, koska lämpimät talvikelit ovat sulattaneet rallitiet sorapintaisiksi erikoiskokeiksi ja se tulee asettamaan erittäin suuria haasteita niin Ralli SM-sarjan kuin myös sen ulkopuolella ajaville kilpailijoille.

11 erikoiskokeen ja noin 230 erikoiskoekilometrin mittaiseen koitokseen Ford Fiesta RS WRC-autolla starttaava kaksikko suuntaa toiveikkain mielin; Alla on kaksi testipäivää Mäntyharjussa sijainneilla erikoiskokeilla ja nyt 11 lähtöpaikka tarjoaa heille optimaaliset olosuhteet yrittää vastata Ralli SM-sarjan kärkikuljettajien esittämään vauhtiin.

- Koska emme WRC-autollamme voi ajaa Ralli SM-sarjan mestaruuspisteistä niin sen myötä ainoana tavoitteenamme on tuoda auto maaliin mahdollisimman hyvällä yleiskilpailun sijoituksella. Vuosi sitten kärsimme teknisistä ongelmista ja vaikka luokkavoiton saavutimme niin silti yleiskilpailun 10. sija tuntui pienoiselta pettymykseltä. Tätä tulosta lähdetään parantamaan, Eskelinen kertoo.

- Kansainvälisen rallin reitti on vähintäänkin haastava. Vaikka olen täällä jo 17 kertaa kilpaillut ja vastaavasti kartanlukijani 26 kertaa niin emme muista, että kilpailua olisi ajettu vesisateessa ja lähes sorakelissä. Saimme jo nuotitusjaksolla huomata kuinka erikoiskokeet olivat niin huonossa kunnossa, että kilpailun aikana rallirenkaiden yllättävä kuluminen tulee varmasti näyttelemään isoa roolia. Toivotaan, että saadaan ajaa ongelmaton kilpailu ja siten katsoa mihin keski-ikäisen miehen vauhti nuoria rallikuljettajia vastaan riittää, Eskelinen jatkaa.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy Rovaniemen Lordi-aukiolta perjantaina klo 11 ja maaliin heitä odotellaan lauantaina klo 19 aikohin. Tulospalvelu löytyy osoitteesta: https://www.mut-palvelu.fi/online/seuranta.php

Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus. Kuva @ Hannu Rainamo.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla