Kouvolalainen 13-vuotias Lauri Halonen aloitti tämän vuoden autourheilut Harrasterallisarjan Piippolan osakilpailusta. V1600-luokassa Ford Fiestalla ajaneet Halonen ja kartanlukija Niklas Heino selvittivät reitin ensimmäisen erikoiskokeen ulkoilua lukuun ottamatta puhtaasti, maalissa kaksikko oli neljäntenä. Tavoitteena ollut hyvän tunnelman ylläpito ja kokemuksen kerääminen täyttyi.

Harrasterallisarjassa ajetaan talvella peräti viisi osakilpailua, Halonen urakoi ne kaikki. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin Pohjois-Pohjanmaalla Piippolassa kipakassa pakkasessa. Halonen ja Heino ajavat ns. nuottiluokassa, joten ralliviikonloppu alkoi perjantaina reittiin tutustumisella. Lauantaina kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdettäessä jännitys oli jo noussut.

- Vähän jännitti. Ekan pätkän alussa oli pitkä suora ja sen päässä aika tiukka vasen. Jarrutin vähän liian myöhään, auto ei pysynyt urassa vaan ajautui liukkaalle irtolumelle. Niklas huusi että ”kaasu pohjaan”, mä yritin, mutta silti perä osui penkkaan ja veti keulan mukaan, humahdettiin hankeen ja oltiin aika syvällä. Siinä oli aika monta katsojaa, kiitos nostajille jotka ahkeroivat auton takaisin tielle. Ajoin loppupätkän aika hiljaa, harmitti se ulosajo, Halonen kertoo.

Halonen ja Heino viettivät ensimmäisellä erikoiskokeella rutkasti aikaa, mutta toiselle lähdettäessä tilanne oli ajatuksissa nollattu. Kakkonen sujui kuitenkin kuljettajan sanojen mukaan varovasti.

- En ole varmaan ikinä ajanut niin rauhallisesti, se ajettiin varmasti läpi, se näkyi ajassakin. Oli vähän hakemista, koska ensimmäiselle pätkälle ei ulosajon takia saatu oikein fiilistä.

Kakkosen jälkeen oli huoltotauko, jonka jälkeen luvassa oli vielä kolme erikoiskoetta.

- Kolmonen vaikutti nuotituksessa olevan vähän heikossa kunnossa, mutta kisassa se oli aivan hyvä. Sekin meni vielä varmistellen, mutta vähän vauhti jo nousi. Neloselle saatiin enemmän vauhtia, mutta huomasin että joihinkin paikkoihin olisin voinut tulla lujempaakin. Viimeistä eekoota ennen mua jännitti, mutta se lähti ihan hyvin liikkeelle, jarrutukset osuivat kerralla eikä tarvinnut niissä hakea askelmerkkejä kohdalleen. En sano että meni loistavasti, mutta ihan ok, se oli pitkä, yli kahdenkymmenen kilsan pätkä.

Kaksikon lopputulos oli neljäs, mikä oli hyvä suoritus, etenkin kun ensimmäisellä erikoiskokeella aikaa kului penkassa viitisen minuuttia. Piippolan ralli oli opettava kokemus.

- Talvisin jätän sisämutkaan liikaa rakoa, en vedä kunnolla sisälle, se alkoi mennä paremmin. Ulosajo johtui jarrutuksesta, pitää olla tarkempi ja keskittyä niihin entistä paremmin. Saimme paljon arvokasta kokemusta, ja rallista jäi hyvä fiilis, mikä oli tavoitteenakin, Halonen päättää. 

Tulokset
Luokka 8, V1600 nuotti

1) Henri Sääskilahti – Matti Leistiö 39:41,9
2) Valtteri Koski – Jani Pohto +00:08,4
3) Max Paasimaa – Aki Hytinkoski +03:31,4
4) Lauri Halonen – Niklas Heino +08:12,1

Teksti Toni Lönnroos, kuva Eero Auvinen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla