Tikkakoskelaisella Henri Hokkalalla on edessään uudet haasteet. Viime kauden SM4 -luokan Suomenmestari saa ensikaudeksi alleen nelivetoisen tehdasvalmisteisen Ford Fiesta Rally3 auton ja ilmoittautuu taistelemaan vuoden 2023 SM2 -luokan Suomenmestaruudesta yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa.

Mennyt kausi oli tuloksellisesti menestys ja onnistuneen kauden siivittämänä Hokkala saa mahdollisuuden näyttää taitonsa ensi kertaa nelivetoisen kaluston ratissa. Tämä varsin luonnollinen, mutta iso harppaus kaksivetoisista nelivetoisiin on vaatinut suuria ponnisteluja jo ennen kauden alkua, mutta asiat alkavat loksahdella paikoilleen pala kerrallaan.

-Älyttömän ylpee siitä että ollaan tässä pisteessä ja päästään ajamaan huippu kalustolla. Tärkeiden yhteistyökumppaneideni siivittämänä saatiin otettua tämä iso askel eteenpäin, Henri toteaa. 

Rautio Motorsport mukana Henrin nelivetodebyytissä

Legendaarinen Arctic Lapland Rally eli tuttavammin Tunturiralli toimii Henrin nelivetodebyyttinä. SM -sarjan avaukseen tukensa on osoittanut myös Rautio Motorsport, jonka väreissä uusi Ford Fiesta Rally 3 tullaan näkemään. Kaudella 2023 kilpaillaan tuttuun tyyliin myös tiimimestaruudesta, jota Rautio Motorsport lähtee jahtaamaan SM1 -luokan kuljettajan Roope Korhosen johdolla. Tunturissa pistejahtiin lähdetään parivaljakolla Korhonen (SM1) - Hokkala (SM2). 

-Hienoa olla mukana tiimissä, missä kokonaisvaltaisesti pyritään viemään urheilijoita eteenpäin urallaan. Tämän paremmat mahdollisuudet suomessa kehittyä on harvassa, joten pyritään käyttämään kaikki tarjolla oleva tietotaito hyödyksi ja viemään omaa projektiamme kisa kerrallaan eteenpäin. 

-Uusi auto ja neliveto kokemuksen puute tuovat tiettyjä lisähaasteita heti kauden alkuun, mutta lähdetään nöyrästi tekemään töitä sen eteen ja koitetaan nostaa vauhtia kilometrien karttuessa, Hokkala täsmentää. 

7 osakilpailua sisältävä Rallin SM -sarja starttaa Rovaniemeltä 13-14.1.2023 ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. 

Seuraa Henri Hokkalan matkaa somessa :

Henri Hokkala 🇫🇮 (@hokkalaracing) • Instagram-kuvat ja -videot
Hokkala Racing | Facebook

Kuva: Hokkala Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla