Kouvolalainen seiskaluokkalainen Lauri Halonen osallistuu tulevana viikonloppuna käynnistyvän  Harrasterallisarjan talvikilpailuihin. Halonen lähtee sarjaan V1600-luokan Ford Fiestalla, kartanlukijana toimii Niklas Heino. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua talvella tiiviiseen tahtiin, ensimmäinen osakilpailu on Pohjois-Pohjanmaalla Piippolassa tammikuussa, ja viides ralli kaasutellaan Suomussalmella maaliskuussa.

Halonen ajaa Harrasterallisarjan ”nuottiluokassa”, jossa erikoiskokeisiin tutustutaan ennakkoon ja tehdään kartanlukijan kanssa nuotit. Halonen ja Heino ovat harjoitelleen nuottien tekoa jo pitkään, takana on viime syksynä ajettu harrasteralli ja satoja yhdessä autossa vietettyjä kilometrejä. Kaksikko on harjoitellut myös ajamista ja yhteistyötä harjoituserikoiskokeella, kauden käynnistävän rallin viimeistely tehdään kilpailuviikolla testissä. Tavoitteeksi Halonen on asettanut kokemuksen keräämisen ja hauskan pitämisen.

-  Ei odoteta mitään ihmejuttuja, ilman paineita lähdetään pitämään hauskaa. Nuotin tekemistä ollaan harjoiteltu niin, että Niklas on istunut takapenkillä, mä apukuskin paikalla ja isä Sami on ajanut. Mä kerron nuotteja ja Niklas kirjoittaa ne ylös. Talvella ollaan vain kerran päästy ajamaan, kisaviikolla testataan ja saadaan uudesta autosta lisää oppia. Tavoite on, että jokaisen pätkän maalissa meillä on hymy naamalla, Halonen kertoo.

Aiemmat rallit Halonen on ajanut V1600-luokan Honda Civicillä, 11-vuotiaana Latviassa, ja viime syksynä Kontiolahdella, ja Luhangassa. Nyt alla on laihialaisen Jere Pensaan rallin SM-sarjassa Suomen mestaruuteen siivittänyt nopeaksi todettu Ford Fiesta. Saman luokan autoissa on selvä ero.

- Fiesta on rauhallisempi ajaa, se kääntyy paremmin ja siinä tuntuu olevan enemmän voimaa. Ajotyyliin ei ole ainakaan vielä tarvinnut tehdä muutosta, se on helpottanut siirtymistä autosta toiseen, Halonen päättää.  

Halosen osallistuminen Harrasterallisarjaan on otettu järjestäjän puolelta ilolla vastaan. Harrastemoottoriurheilun keskujärjestö ry:n hallituksen jäsen Esa Mikkonen kertoo, että on hienoa saada nuori, mutta jo kokenut kilpailija mukaan.

- Sami-isän kanssa juteltiin, ja ajatuksena oli, ettei Laurin tarvitse ulkomaille asti lähteä ajamaan. Pyysin että tekevät lupahakemuksen, mikä sitten hallituksessa aika yksimielisesti hyväksyttiin, vaikuttimena aiemmat näytöt ajamisesta, niitähän Laurilla riittää. Vähän uudistetusta Harrasterallisarjasta odotetaan samaa kuin viime vuosina, että kuljettajia riittäisi ja sarja pysyisi tasaisena loppuun asti. Mukana on Laurin lisäksi toinenkin nuori lupaava kuljettaja, mutta Lauri on Suomen nuorin rallikuski, toteaa Mikkonen. 

Viiden erikoiskokeen mittainen Piippola-ralli käynnistyy lauantaina 7.1. klo 11:00, Halonen lähtee kilpailuun numerolla 54. Maaliin kilpailijoita odotetaan klo 15:30 alkaen. Tuloksia voi seurata rallitulokset.net -sivustolta.

Harrasterallisarjan kilpailut ovat katsottavissa uudella TapahtumaTV EVEO -kanavalla jälkilähetyksinä.

https://www.rallitulokset.fi/Piippola2023/

Harrasterallisarja – Suomen kovin harrasterallisarja!

Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Teksti Toni Lönnroos, Lauri Halosen viestintä, Kuva Lauri Halosen arkisto.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla