Tsekkiläiskuljettaja Daniel Polášek kilpailee tulevana kautena Ralli SM -sarjassa etuvetoisessa SM3-luokassa. Urallaan jo yhdeksän ERC-osakilpailua ajanut 23-vuotias Polášek ajaa tulevalla kaudella KMS Racingin Ford Fiesta Rally4:llä. Nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin auttanut KMS Racing oli Tsekkiläiskuljettajalle luonnollinen valinta.

Ralli SM-sarja saa tulevana kautena vahvistusta ulkomailta, kun tsekkiläiskuljettaja Daniel Polášek kilpailee tulevana kautena SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4-autolla. KMS Racing -tiimissä kilpaileva 23-vuotias Polášek ottaa ensikosketuksensa Suomen lumisiin teihin tammikuussa Arctic Lapland Rallyssa, ja soradebyytti seuraa kevään edetessä.

-Suomen kaltaisia sorateitä ei ole muualla, ja taso täällä on korkea. Emme ole koskaan ajaneet Suomen kaltaisilla sorateillä enkä lumella, joten tavoitteenamme on parantaa vauhtia kauden aikana, Polášek sanoo.

Urallaan jo yhdeksän ERC-osakilpailua ajanut Polášek hakee ponnahdusta ja oppia Suomesta. Pitkään nuorien, urallaan menestyneiden kuljettajien kanssa toiminut KMS Racing oli luonnollinen valinta Polasekille.

-Idea Suomessa kilpailuun tuli Dennis Rådströmiltä, joka suositteli Jussi Kumpumäkeä ja KMS Racingiä, eli kiitokset Dennikselle. Yhteistyö KMS Racingin kanssa on sujunut todella hyvin,  tsekkiläiskuljettaja kiittelee.

KMS Racingia luotsaava Kumpumäki luottaa nuoren kuljettajan vauhdin kasvamiseen. KMS Racingillä on käytössään monipuolisesti resursseja sekä vuosien hedelmää kantanut kokemus uraa rakentavien kuljettajien kanssa.

-Daniel on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kuljettaja. Kokemuksemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa pystymme tuomaan hänelle paljon uutta oppia ja apua uran kehittämisessä ajamisesta sekä auton säädöistä alkaen. Daniel on väläytellyt vauhtiaan ulkomailla, ja on mielenkiintoista nähdä, millainen hänen vauhtinsa Suomessa on ja millä osa-alueilla nähdään eniten kehitystä, Kumpumäki kertoo.

KMS Racing on toiminut M-Sportin virallisena jälleenmyyjänä jo vuodesta 2010 alkaen. Arto Kumpumäen pitkään luotsaamassa tiimissä, kuten yleisesti rallissa, on tapahtunut sukupolvenvaihdos. Uutta visiota haetaan mahdollistamalla nuorille kuljettajille entistä laajempia mahdollisuuksia uran kehittämiseen.

-Meillä KMS:llä on tapahtunut sukupolvenvaihdos, ja tahtipuikko on siirtynyt minulle. Jatkamme Danielin kanssa samaa työtä, mitä KMS on tehnyt suomalaisten nimekkäiden kuljettajien kanssa takavuosina heidän uriensa alkuvaiheissa nimenomaan etuvetoluokissa. Nyt suuntaamme katseemme myös muualle Eurooppaan EM- ja MM-sarjaan sekä esimerkiksi nousevaan Rally3-luokkaan. Suomi on nuorelle kuljettajalle oikea paikka kilpailla. Kansallinen taso on meillä todella kova, Kumpumäki päättää.

Kuvat: Daniel Polášek / KMS Racing, teksti Juho Koski / KMS Racing tiedotus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.