Viikonloppuna ajetussa Katalonian MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen sijoittui luokan viidenneksi. WRC2-luokan voiton vei Teemu Suninen. M-Sportin Ford Fiesta Rally2:lla kisaava Huttunen jäi voittajasta hieman alle kaksi minuuttia. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantain kisan ensimmäisellä erikoiskokeella tahmeasti, sillä kaksikko oli erikoiskokeellA yhdenneksitoista nopein. Matkaa hidasti yksi spinnaus.

- Otimme pienen riskin rengasvalinnassa, kun alla oli kaksi kovan seoksen rengasta. Kosteissa paikoissa tämä sitten kostautui ja spinnauksessa meni hiukan aikaa, Huttunen kertoi.

Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden aikana parivaljakko nousi luokassaan jo neljänneksi. Sama tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, sijoitus putosi yhdellä pykälällä ja päivän päätteeksi he olivat luokan viidensiä. Viimeisenä ajopäivänä sijoitus säilyi samana, joten kauden päätöskisan saldona oli luokan viides sija.

-  Tämä oli hieno asfalttiralli, mutta vauhtimme ei jostakin syystä riittänyt tavoitteeseen tällä kertaa. Vaikea on näin tuoreeltaan eritellä, mistä se johtui, mutta lähemmäksi kärkeä olisi pitänyt ehtiä.

Vuonna 2020 WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle MM-kausi 2022 oli vaihteleva. Kuudesta WRC2-luokassa ajamastaan MM-rallista hän saavutti kaksi kolmossijaa, yhden nelostilan ja yhden viidennen sijan. Huttusen WRC2-ohjelma alkoi helmikuussa Ruotsin MM-rallista, josta suomalaiskuljettaja nappasi kolmossijan. Seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa Huttunen oli luokan palkintokoroketaistelussa, mutta ulosajon myötä hän putosi sijalle 18. Kesäkuussa vuorossa oli Italian MM-ralli, josta hän nappasi kahdesta rengasrikosta huolimatta jälleen kolmossijan ja kellotti myös luokan nopeimman ajan Powerstagelle. Heinäkuussa ajetussa Viron MM-rallissa auton moottorista oli paras puhti poissa ja tuloksena oli neljäs sija. Elokuussa Huttunen ajoi Suomen MM-rallissa MSportin Ford Pumalla debyyttinsä Rally1-luokassa, mutta tekniset ongelmat vaivasivat koko viikonlopun ja tuloksena oli yleiskilpailun yhdeksäs sija. Kotikisan jälkeen oli vuorossa jälleen Rally2-luokan kilpailu Belgian MM-rallissa. Siellä kisa päättyi tekniseen vikaan jo avauspäivänä.

- Kokonaisuutena tämä kausi oli mollivoittoinen, samanlaisia tuloksia emme saaneet kuin edellisinä vuosina, kun voitot jäivät puuttumaan. Tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat vielä avoinna, tälle vuodelle tämä oli joka tapauksessa viimeinen rallimme, Huttunen sanoo.

Kuva Hannu Rainamo, teksti Jari Huttunen Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla