Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kilpailukauden viimeinen ralli on perjantaina Espanjassa käynnistyvä Katalonian MM-ralli. WRC2-luokan MM-sarjaa tänä vuonna M-Sportin Ford Fiesta Rally2-autolla kiertävä pari on viiden ajamansa osakilpailun jälkeen MM-pisteissä seitsemäntenä. Kauden osakilpailuissa he ovat saavuttaneet kaksi kolmossijaa ja yhden nelossijan. Espanjassa tavoitteena on paketoida kausi hyvällä tuloksella.

- Tämä on kauden paras asfalttikisa, erikoiskokeet ovat hyviä ja sääennuste povaa poutasäätä, joten pääsemme ajamaan puhtaan asfalttikisan. Täällä ajolinjoja pääsee ottamaan kunnolla ja puitteet ovat kohdallaan. Toivottavasti tulee ehjä kisa tähän kohtaan, sillä kausi on ollut mollivoittoinen, Huttunen sanoo.

Tämän vuoden startti on Huttuselle uran kolmas kerta Espanjan MM-rallissa. Viime vuonna ralli päättyi jo avauspäivänä teknisten ongelmien takia, ja vuonna 2018 tekniikkamurheet pudottivat hänet kolmossijalta kauas kärjen taakse. Nyt tavoitteena on palkintokorokepaikka.

- Ajoimme maanantaina testit hyvissä oloissa ja auto tuntui sopivan heti käteen. On mielenkiintoista nähdä, mikä on sen suorituskyky, kun pääsemme erikoiskokeille. Hyvällä fiiliksellä lähdemme kisaan ja laitamme kaiken peliin heti avauspätkällä, Huttunen kertoo.

Katalonian MM-rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja 294 erikoiskoekilometriä, ja se alkaa perjantaiaamuna puoli yhdeksältä. Perjantaina luvassa on kahdeksan erikoiskoetta, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina neljä. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 25.

Kuva Hannu Rainamo, teksti Jari Huttunen Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.