Rallin SM-kausi päättyi lauantaina Kouvolassa ajettuun SM O.K. Auto-Ralliin. SM5-luokassa Ford Fiestalla kilpaillut Suvi Jyrkiäinen ajoi kauden päätösrallissa viidenneksi, kolme rallia debyyttikaudellaan ajanut hämeenlinnalainen oli sarjapisteissä kahdeksas. Jyrkiäisen ralliura SM-sarjassa käynnistyi Turun kilpailusta toukokuussa, kesäkuussa oli vuorossa vaikeissa olosuhteissa ajettu Pohjanmaa Ralli, Mikkelissä ajettu kauden toiseksi viimeinen osakilpailu jäi työkiireiden vuoksi väliin, mutta Kouvolassa Jyrkiäinen ja kartanlukija Antony Warmbold olivat jälleen viivalla.

SM-debyytissä Länsirannikon rallissa Jyrkiäinen ja Warmbold ajoivat varmasti ojien välissä maaliin ja keräsivät kokemusta nuotista ajamisesta ja Co-Motorsportin Fiestasta. Pohjanmaalla vauhtia oli vaikea nostaa, voimakas vesisade jatkui koko rallipäivän ja erikoiskokeet olivat petollisen liukkaita ja mutaisia, rallista tuli selviytymistaistelu. Kauden päätöskilpailun olosuhteet olivat kelin puolesta täydelliset, Kouvolan seudulla vietettiin aurinkoista syyspäivää. Kilpailussa ajettiin seitsemän erikoiskoetta, joista kolme kahteen kertaan.

- Oli hienoimmat tiet missä olen ralliautolla ajanut, tykkäsin joka pätkästä. Päästiin nyt kokemaan nopeampaa tietä ja ylityksiä. Mentiin samalla nuotilla molemmat kierrokset, ihan vielä ei kokemus riitä siihen, että kisavauhdissa lähdettäisiin niitä korjaamaan. Kehitystä on tapahtunut siinä, että pystyin luottamaan taas nuottiin paremmin ja sitä kautta ajaminen tuli sujuvammaksi. Kokonaisuutta pitää toki vielä treenata, luokan kärki menee niin huiman kovaa. Ajettiin ralli läpi ilman mitään kommelluksia, ja kyllä oli maalissa  hyvä fiilis, Jyrkiäinen kertaa.

Jyrkiäisen ja Warmboldin ensimmäinen askel rallin SM-sarjaan on otettu, ja kaudesta on ammennettu oppia. Sijoitus SM5-luokassa oli kahdeksas, vertailua kauden aikana tehtiin omaan aiempaan vauhtiin, siinä tuli selkeä parannus. Ensi kauden suunnitelmat ovat työn alla, erikoiskokeet ovat vahvasti mielessä.

- Hurahdin ralliin aivan täysillä, sorateillä on mahtava ajaa. Kauden aikana nuotti kehittyi eniten, ja kokemusta soralla ajamisesta tuli joka pätkällä lisää. Mielellään jatkaisin ensi kaudella V1600-luokan autolla, se on hyvä auto sekä kilpailuun että harjoitteluun. Vielä ei ole kerrottavaa, mutta työ ensi kauden eteen on aloitettu. Paljon kiitoksia kaikille tukijoille ja Co-Motorsportin tiimille, auto toimi täydellisesti ja tiimissä oli hyvä tunnelma. Toivottavasti nähdään taas ensi kaudella, Jyrkiäinen päättää. 

Suvi Jyrkiäinen Racing | Facebook
SM-Ralli - Etusivu (rallism.fi)

Toni Lönnroos teksti, Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.