Ralli SM -sarja ajettiin lauantaina päätökseen Kouvolassa, jonka ympäristön erikoiskokeet olivat varsin vaativia ja vauhdikkaita.

23-vuotias Jesse Kallio ajoi ensimmäisen kautensa rallin kotimaisessa arvosarjassa ja onnistui hienosti päätöskisassa.

Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka aloittivat SM4-luokan tasaisen kamppailun kolmannella sijalla, jonka jälkeen seuraavat kaksi pätkää sujuivat kaksikolta pohja-aikavauhdissa.

- Luottamus autoon ja nuottiin oli kunnossa huolellisen ennakkovalmistelun johdosta. Hyvä tekeminen näkyi kellossa ja päästiin kellottamaan kärkiaikoja, Kallio iloitsi.

Järvenpääläinen Ford Fiesta -kuljettaja johti kisaa kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen, mutta putosi toiselle sijalle ennen huoltotaukoa ajetulla EK4:lla.

Kamppailu luokkavoitosta jatkui tuimana vielä rallin toisella puoliskolla. Kallio ajoi kaksi kertaa toiseksi nopeimmat ajat, jonka jälkeen kärkisija oli 9,5 sekunnin päässä.

- Viimeisen pätkän lopussa iski tekninen epäonni, kun vetonivel petti.

Siinä tilanteessa täytyi ajaa tarkasti maaliin, ettei riko autoa enempää, Kallio selvitti.

- Menetimme yli 20 sekuntia ja sijoitus putosi kolmanneksi. Kauden toinen palkintosija toki tyydyttää, mutta tarjolla olisi ollut enemmänkin. Positiivinen homma on kuitenkin se, että vauhdin puolesta pystyimme kamppailemaan kärkisijasta, neljänneksi sarjapisteissä sijoittunut Jesse summasi.

SM4-luokan pisteet 7/7 osakilpailua Top6:

1. Henri Hokkala 125

2. Kristian Nieminen 117

3. Toni Herranen 83

4. Jesse Kallio 60

5. Niko Patajoki 58

6. Tuomas Välilä 53

Teksti ja kuva Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.