Miko Jalava ja Matias Peippo SM O.K. Auto-rallissa. Kuva: Marko Kyöstilä/AKK

Miko Jalava on voittanut Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan RSJM4-luokan Kouvolassa. SM O.K. Auto-rallin luokkavoitto tarkoittaa myös junioreiden SM-sarjan mestaruutta. Voitto irtosi lopulta 55,6 sekunnin erolla.

Miko Jalava ja kartanlukija Matias Peippo ovat voittaneet RSJM4-luokan SM O.K. Auto-rallissa. Voitto nostaa Jalavan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kultamitalistiksi. Tavoite mestaruudesta Junioreissa toteutui ensiyrittämällä.

Jalavan tavoitteena oli ajaa varmasti maaliin. Aamun neljällä erikoiskokeella varmistelu ei pahemmin tuloslistalla näkynyt mäntyharjulaiskuljettajan ajaessa kahdet luokkapohjat sekä kahdesti toiseksi nopeimman ajan. Huoltotauolle tultaessa Jalava johti RSJM-sarjaa 16,5 sekunnin erolla.
-Ollaan tultu aika varmasti riskejä vältelle. Nelosella koitettiin jo vähän ajaa, mutta pitäen auton kuitenkin keskellä tietä. Fokus on ehdottomasti mestaruudessa. Ajetaan samalla tavalla maaliin, ei hullutella tai yritetä ajaa mitään järkyttäviä pohja-aikoja.

Vaikkei Jalava tähdännyt järkyttäviin pohja-aikoihin, voitti Toyota-kuljettaja loput kolme kilpailun erikoiskoetta. Luokkavoitto maalissa tarkoittaa RSJM-sarjan mestaruutta.

-Koko kausi ollaan tehty töitä tämän eteen ja tähdätty mestaruuteen alusta asti, joten hyvät fiilikset kun saavutimme sen. Lämmittää mieltä, ettei ole mennyt aika ja rahat hukkaan. Hieman alkoi jo stressata viimeisellä lenkillä, mutta läpi päästiin.

Jalava tahtoo kiittää voitokkaasta kaudestaan laajaa tukijoukkoaan. Suunnitelmat ensi vuodeksi ovat vielä avoinna, mutta ajaminen varmasti jatkuu.

-Todella suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneilleni ja tukijoille, kartturi Matiakselle, meidän huollolle sekä kaikille penkalta ja kotisohvilta kannustaneille. Ajaminen jatkuu ensi vuonna, katsotaan tuonnempana millä kalustolla.

SM O.K. Auto-rallin RSJM-sarjan lopputulokset:

1.

Miko Jalava

52:23,0

 

Toyota Corolla GT

RSJM4

2.

Tomi Sorsa

53:18,6

+55,6

BMW 325i E36

RSJM4

3.

Henri Timonen

54:50,3

+2:27,3

Honda Civic Type R

RSJM4

4.

Tuukka-Matias Kivioja

54:51,5

+2:28,5

Ford Fiesta Rally4

RSJM3

5.

Topi Kärki

55:31,1

+3:08,1

Ford Fiesta R2

RSJM3

Teksti Juho Koski.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla