Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu koittaa viikonloppuna Kouvolassa, jonka ympäristössä on luvassa kaikille uudet erikoiskokeet. Sarjatulokas Jesse Kallio odottaa jo päätöskisaa malttamattomana.

SM4-luokassa huippuvauhtia kauden alkupuolella esittänyt Kallio on ajanut teknisten ongelmien vuoksi varsin rikkonaisen kesäkauden. Nyt järvenpääläinen tähtää jälleen mukaan kärkikamppailuun.

Ford Fiesta Rally4 -auton tekniikka on huollon ja moottoriremontin jäljiltä iskussa, ja kuljettaja oli testijakson jälkeen tyytyväinen.

- Kahtena päivänä ajettiin testiä Mäntyharjulla ja saatiin kyllä tehtyä hyvät ennakkovalmistelut, Kallio kertasi.

- Tavoitteena olisi saada ajettua jälleen pohja-aikoja ja niiden avulla olla lopputuloksissakin aivan siellä kärkipäässä.

SM-sarjan pistetaulukossa kuudentena olevien Jesse Kallion ja kartanlukija Toni Nuikan osalta mitalimahdollisuudet ovat aivan teoreettiset, mutta mahdollisimman hyvästä kisa- ja sarjasijoituksesta taistellaan loppuun saakka.

- Tiestö Kouvolan suunnalla on tunnetusti haastavaa, joten perjantaina täytyy onnistua myös kilpailun nuotitusjaksolla, Kallio tiedostaa.

Ralli SM -kauden päätösosakilpailu käynnistyy lauantaina klo 9.01 Tykkimäen radalta, jossa myös vietetään päivähuoltoa puolenpäivän jälkeen. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98 kilometriä. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin klo 17.00.

Kilpailun kulkua voi seurata Ralli SM -sarjan liveseurannasta sekä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livelähetyksen kautta: SM-Ralli - Liveseuranta (rallism.fi)

Ralli SM LIVE: SM O.K. Auto-Ralli - Lauantai - YouTube

Kuva ja teksti Jarno Saari.

 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.