Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, O.K. Auto-Ralli, ajetaan tulevana lauantaina 1.10. Kouvolan seudulla. Suvi Jyrkiäinen lähtee kauden päätöskilpailuun parantamaan omaa suoritustasoaan.

Rata SM-sarjasta tuttu Jyrkiäinen vaihtoi moottoriradat erikoiskokeisiin tällä kaudella. Autona on ollut Co-Motorsportin ylläpitämä V1600-luokan Ford Fiesta, ja kartanlukijana saksalainen Antony Warmbold. Kaksikko on ajanut kauden aikana kaksi SM-osakilpailua, Turussa kerrytettiin kokemusta, Pohjanmaalla sateen liukastamilla teillä ero kärkeen pienentyi. Seuraava osakilpailu ajettiin Mikkelissä ilman Jyrkiäistä, se jäi väliin työkiireiden vuoksi, joten nyt edessä on uran kolmas SM-ralli. Valmistautumisessa on painotettu nuotin toimivuutta ja jarrutuksia.

- Pitkästä aikaa käytiin testaamassa, on ollut vähän työkiireitä. Olimme Antonyn kanssa viime viikolla Ylistarossa, ajettiin samaa pätkää kuin kauden alussa. Teimme uudet nuotit, joten pääsimme hyvin vertaamaan aiempaan, nuotti on nyt selkeämpi ja ajamisessakin on aika paljon eroa. Muisteltiin, että kun viimeksi vaihdoin suoralla isompaa silmään, nyt tulin jo edellisestä mutkasta suoralle samalla vaihteella, eli sujuvuutta ajamiseen on tullut. Treenattiin myös jarrutuksia, haetaan niihin tarkkuutta, eli pienin askelin rakennetaan kokonaisuutta paremmaksi, Jyrkiäinen kertoo.

Tavoitteeksi on asetettu kehittyminen ja tietenkin maaliin pääsy.

- Olen kuullut, että Kouvolassa on hienot ja aika nopeat tiet, mielenkiintoista päästä sinne ajamaan. Tavoitteena on jälleen maalin pääsy ja ajokokemuksen kerääminen, tulosta katsotaan vertaillen omaan aiempaan tekemiseen, Jyrkiäinen päättää.

SM O.K. Auto-Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, kilpailun lähtö on Tykkimäen Moottoriradalta lauantaina 1.10. klo 09.01, ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy klo 09.34, Jyrkiäisen ja Warmboldin kilpailunumero on 42. Maaliin kilpailijoita odotetaan Original Sokos Hotel Vaakunan pihaan klo 16.57 alkaen. Rallia voit seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.


Linkkejä rallin seuraamiseen: 

Suvi Jyrkiäinen Racing | Facebook
Ralli SM LIVE: SM O.K. Auto-Ralli - Lauantai - YouTube
SM-Ralli - Liveseuranta (rallism.fi)
SM-Ralli - GPS-seuranta (rallism.fi)
SM-Ralli - Etusivu (rallism.fi)
O.K. Auto-ralli (okautoralli.fi)

Teksti Toni Lönroos, Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.