Harvoin jos koskaan on kotimaisessa ralliautoilussa nähty nuoren kuljettajan osalta yhtä nopeaa nousua uralla eteenpäin, jonka 17-vuotias orivesiläinen Konsta Saarinen on suorittanut.

Toissa kaudella Saarinen kilpaili vielä Nuorten SM -sarjassa ja viime vuonna yleisen SM-sarjan pikkuluokassa SM5:ssa.

Tamperelaista PR-Racingia edustava kuljettajalupaus tekee nyt suurimman harppauksen, kun kauden viimeiseen osakilpailuun hänelle tarjoutuu mahdollisuus lähteä pääluokka SM1:n huippukalustolla.

Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä kilpailevat ensi viikonvaihteessa Kouvolan SM-rallissa Co-Motorsportin Skoda Fabia R5 -kilpurilla.

- Teknistä apua olin saanut tiimiltä aiemmin etuvetoiseen autooni, mutta tämä tilaisuus kilpailla tehdastekoisella ralliautolla tuli itsellenikin yllätyksenä, Saarinen kiitteli.

Nuorukaisella on takanaan syyskaudelta kaksi rallia nelivetoisella kalustolla, mutta ne kokemukset ovat tulleet tuotantoautolla.

- Ajollisesti ne kisat menivät hyvin, joka auttoi paljon siihen, että nyt saatiin huippukalusto alle. Kausi aloitettiin SM4-luokassa, enkä olisi osannut haaveillakaan, että pääsen tähän tilanteeseen, Saarinen myönsi.

Konsta Saarinen tutustui Skodaan ja uusiin MRF-renkaisiin viime sunnuntaina. Lyhyt testirupeama laittoi nuoren miehen kasvot leveään hymyyn.

- Kaikesta huomaa, että kyseessä on aito kilpuri. Ajaminen tuntui helpommalta, vaikka vauhtia ja suorituskykyä on paljon enemmän kuin tähän asti.

- Täytyy yrittää pitää malttia matkassa, vaikka menohaluja kuinka riittäisi. SM1-luokan kärjessä mennään tunnetusti aivan maailmanluokan vauhtia. Yritetään kiusata sellaista ryhmää, joka ajaa siinä viitossijan nurkilla, Konsta suunnitteli.

Kilpailun kulkua voi seurata Ralli SM -sarjan liveseurannasta sekä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livelähetyksen kautta.

SM-Ralli - Liveseuranta (rallism.fi)

Ralli SM LIVE: SM O.K. Auto-Ralli - Lauantai - YouTube

Teksti Jarno Saari, kuva Konsta Motorsport.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.