Jyväskylän Suurajot ry järjestää Historic-rallin 10.9. jolloin ilmassa leijuu historian havinaa. Jyväskylän ympäristössä järjestetään viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 55 kilometriä. Koko reitin pituus on noin 260 kilometriä. Osallistujat päästelevät -70 ja -80 -luvun autoilla, samoilla, joilla ajettiin siihen aikaan. Nostalgiapläjäys on taattu. Kisa on myös Historic Rally Trophyn, VW Kuplapaja-sarjan osakilpailu.

Lisänä on myös tasanopeussarja, joka euroopanlaajuisesti on kovassa nosteessa. Tasanopeusajolla on pitkät perinteet. Lajin toi Suomeen Pro Regularity yhdistys v. 2005. Tasanopeusajojen historia on kuitenkin nykyisiä ns. sporting ralleja pidempi. Esikuvat tämän päivän tasanopeusajoihin löytyvät 1950 – luvulta. Tällä hetkellä tasanopeusajot ovat erittäin suosittuja Keski- ja Etelä-Euroopassa. Lähtöviivalle on siellä pyrkimässä runsaasti enemmän kilpailijoita kuin mitä pystytään ottamaan mukaan. Suomessa laji on vasta kasvussa.

Kilpailukeskus on perinteitä kunnioittaen Laajavuoressa, josta ensimmäinen tasanopeuskilpailijapari starttaa klo 11.01, ja varsinainen ralli 12.01. Siinä mukana on myös tämän päivän tekniikalla varustettuja autoja. Yhteernsä ilmoittautuneita on 112 joista mittavat 24 tasanopeussarjalaisia.

Erikoiskokeille on vapaa pääsy, ja reittikartta julkistetaan Jyväskylän Suurajojen FB-sivuilla lauantaina klo 9.

Teksti Tapio Leppämäki.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla