Nuoren ralliuransa kaksi ensimmäistä vuotta 17-vuotias Konsta Saarinen ajoi etuvetoisilla ralliautoilla, mutta kauden toiseksi viimeisessä SM-osakilpailussa Mikkelissä oli aika siirtyä tehokkaamman nelivetoisen kilpurin ohjauspyörän taakse.

Saarisen ensimmäinen kisa nelikolla kulki varsin positiivisissa merkeissä, kun PR-Racingia edustava kuljettajalupaus nousi kertaheitolla SM-sarjan kokonaiskilpailussa kympin kärkeen.

SM1-luokassa Mitsubishi Lancerilla ajaneen Saarisen sijoitus oli seitsemäs ja kaikki edelle sijoittuneet kilpailivat tehdastekoisilla WRC2-kategorian autoilla.

Merkittävää Saarisen ja kartanlukija Joni Mäkelän suorituksessa oli se, että he olivat nopeimpia tuotantoautoihin pohjautuvien ralliautojen joukossa. Siinä porukassa Saarinen oli rallin erikoiskokeilla kolme kertaa nopein ja neljä kertaa toiseksi nopein.

- Tosi hieno kokemus oli kisata nelikolla. Ajo lähti kulkemaan hyvin, jopa yllättävän hyvin heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä vasta opetellaan nelivetoisen auton metkuja, Saarinen selvitti.

- Lopussa jarrujen kanssa oli pientä ongelmaa, mutta sen vuoksi ei juuri aikaa hävitty. Auto toimi lähes moitteetta ja Kumho-renkaiden suorituskyky oli yhtä hyvä myös isomman auton alla. Tuskin maltan odottaa seuraavaa kisaa, Konsta summasi.

Ralli SM-sarjan päätöskisa koittaa Kouvolassa 30.9.-1.10.

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.