Mikkelin SM Rallissa oli aihetta juhlaan kun tikkakoskelainen ralliautoilija Henri Hokkala pääsi juhlimaan kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa SM4 -luokan Suomenmestaruutta jo ennen kauden viimeistä osakilpailua. Hokkala sinetöi mestaruuden ajamalla lopulta ylivoimaiseen luokkavoittoon ja nappaamalla täydet SM -pisteet viidennen kerran perättäin tällä kaudella. 

Mikkeliin lähdettiin Henrin ja Kimmon johtaessa sarjaa 29 pisteen turvin, joten mestaruuteen vaadittaisiin 5 pistettä enemmän kuin sarjan toisena olevalta Kristian Niemiseltä. Edellisenä viikonloppuna Rallisprintin Junioreiden SM -kullan varmistanut Henri oli hyvin määrätietoisesti valmistautunut kisaan ja valmiina ratkaisemaan sarjan jo ensimmäisessä mahdollisessa osakilpailussa. 

Ralli käynnistyi lauantai aamuna, jolloin Hokkala täräytti heti avaus erikoiskokeelle pohjat 1,1 sekunnin turvin ennen Benjamin Korholaa. Kakkosella osat vaihtuivat toisinpäin ja tauolle tultiinkin Hokkalan ollessa toisena noin 10 sekunnin päässä johtopaikasta. Kristian Nieminen kärkkyi kolmantena yli 25 sekunnin päässä kärjestä. 

-Vähän oli tunnustelua ensimmäinen lenkki ja pieniä jarrumurheita. Haastavaa löytää hyvää rytmiä normaali yrkän ja varman suorittamisen väliltä näillä teknisillä ja vaativilla teillä, virheitä vältellyt Hokkala kertasi aamupäivän tapahtumia. 

Kisan toiselle lenkille Henri lisäsi tietoisesti kyytiä ajaen kummallekin erikoiskokeelle pohjat. Samalla Hokkalan kovimmat kilpakumppanit kolauttivat etupyöränsä  kiveen ja tippuivat molemmat voittotaistelusta. Näin ollen hyvän ajofiiliksen ylleensä saanut Hokkala fiilisteli päivän läpi kasvattaen voittomarginaalinsa lopulta yli puoleentoista minuuttiin. Maalissa oli varsin tyytyväinen kuljettaja kaksikko. 

-Huikeat fiilikset,  koko päivän oli täysi keskittyminen aina erikoiskoe kerrallaan ja tosi hyvä ajofiilis päällänsä. Lopetettiin päivä vielä tyylillä seiskalle, tuore suomenmestari myhäili maalihaastattelussa. 

-Meillä on ollut erittäin upea kausi ja voidaan todeta että ollaan onnistuttu tiiminä niin kisoissa kuin kisojen ulkopuolellakin. Siitä tosi iso kiitos kaikille meidän matkassa mukana kulkeville,  huollolle, yhteistyökumppaneille sekä tsemppaajille, tuoreet kultamitalistit kiittelivät. 

Kilpailun maalissa palkintojenjakojuhlallisuuksien yhteydessä Hokkala yllätettiin vielä kertaalleen täydellisesti kun Mikkelin Satamaan palkintojenjakoa seuraamaan saapunut yleisö lauloi juontaja Toni Heinosen siivittämänä syntymäpäiväsankarille onnittelulaulun. 

Mikkelin SM Ralli SM4 -luokan Top3:

    1. Henri Hokkala 

    2. Niko Patajoki +1:30,2

    3. Nao Otake +2:07,8

SM4 -luokan Top5 pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen

    1. Henri Hokkala & Kimmo Pahkala 125p

    2.Kristian Nieminen & Valtteri Nieminen 83p

    3.Toni Herranen & Sebastian Virtanen 70p

    4.Benjamin Korhola & Pekka Kelander 47p

    5.Niko Patajoki & Juha Lummaa 42p

Rallin SM -sarjan kauden 2022 viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 30.9.-1.10, kun vuorossa on SM O.K. Auto-Ralli. Tulevaisuus näyttää nähdäänkö Henri ja Kimmo Kouvolassa viivalla.

Seuraa Henrin ja Kimmon rallitaivalta SoMessa @hokkalaracing.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla