Jere Pensas on ajanut kauden kolmannesta osakilpailusta alkaen pelkkää ykköstä – Mikkelistä napsahti neljäs SM5 -luokan voitto. (Kuva: Jarno Saari)

Rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, Mikkelissä, SM5 -luokan kärkikahinat oteltiin tutun parin kesken. Rallin vahvasti aloittanut Jere Pensas väänsi voiton 12,5 sekunnin erolla Leevi Lassilaan.

Laihian UA:n kaksikko Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi aloittivat rallin räväkästi. Pensas Racingin Ford Fiesta liikkui kolmen ensimmäisen erikoiskokeen pohja-aikoihin. Piikkipaikan hankittuaan laihialaistiimi ei luopunut siitä. Voiton varmistaminen vaati kuitenkin täyden päivätyön.

-Sieltä se voitto napsahti, mutta kovan työn takana se oli. Vaikka alusta alkaen mentiin kovaa, niin loppua kohden vauhti parani itsestään. Sekuntipeliä siinä kuitenkin käytiin ja monessa kohdassa oli pakko vetää ihan limiitillä, Pensas kuvaili.

Seitsemän erikoiskokeen rallissa Pensaalle merkittiin pohja-ajat viidelle pätkälle. Lassila vei nimiinsä kahdet pohjat.

-Meillä oli rento ote koko rallin ajan ja ajaminen sujui mukavasti nuotin mukaan. Ei ollut mitään mieltä ajaa muista sijoista kuin voitosta, sillä vain voitolla meillä oli mahdollisuus vankistaa pistejohtoa. Mitään ongelmia ei ollut koko rallin aikana. Auto ja renkaat toimivat hienosti. Saatiin Mikkelistä kaikki se mitä lähdimme sieltä hakemaan.

Rallin SM-sarjan pistetaulukossa tehtiin Mikkelin rallin jälkeen välitilinpäätös. Kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viiden parhaan tulokset laskettiin yhteen ja saatu pistemäärä on pohjana, kun mitalit ratkotaan kauden viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa. Syys-lokakuun vaihteessa ajettavassa finaalirallissa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet.

-Nyt vedetään välillä henkeä ja laitetaan miehet ja auto siihen kuntoon, että pystymme Kouvolassa samanlaiseen vauhtiin kuin Mikkelissä. Riippuu muiden sijoituksista, mutta tiukimmassa tilanteessa Kouvolassa meidän pitää sijoittua toiseksi mestaruuden varmistamiseksi, Pensas laskee.

SM5 -luokan pisteet 6 / 7 osakilpailun jälkeen: 1) Jere Pensas 125 p. 2) Leevi Lassila 113 p. 3) Walle Pajuoja 61 p.

Teksti: JiiVee Korpela, kuva: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.