Miko Jalava jatkoi voitokasta kauttaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa voittamalla SM Ralli Mikkelin. RSJM-kauden viimeistä edellisen osakilpailun voitto irtosi mäntyharjulaislupaukselle lopulta minuutin ja 56,9 sekunnin erolla. RSJM-mestaruus ratkeaa kauden viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa.

Miko Jalava ja kartanlukija Matias Peippo ovat voittaneet Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden viidennen osakilpailun, Mikkelissä ajetun SM Ralli Mikkelin. Jalavan kauden neljäs voitto irtosi lopulta minuutin ja 56,9 sekunnin marginaalilla.Voitto nostaa Jalavan RSJM-sarjapisteissä kärkeen. Mäntyharjulaisen kotikunnan naapurissa ajetun kilpailun vauhdikkaat tiet sopivat nuorelle lupaukselle.

Kilpailun avauslenkillä Jalava aloitti ajamalla sarja avauserikoiskokeelle. Jalavan loistava vire jatkui myös toisella erikoiskokeella mäntyharjulaisen ajaessa toiseksi nopeimman ajan ja ollessa päivän ensimmäiselle huoltotauolle tultaessa luokkansa kärjessä.

-Meiltä lähti laturin hihna irti ensimmäisellä lenkillä ja erikoiskokeet menivät lämpöjä seuraillessa. Onneksi meillä oli tarpeeksi työkaluja mukana, ja saatiin auto korjattua huoltoon asti.

Toisella lenkillä Jalavan kova lataus sai jatkoa hänen ajaessaan erikoiskokeelle 3 liki puolen minuutin luokkapohjat. Neljännellä erikoiskokeella Jalava oli niin ikään nopein.

-On ollut makeaa ajaa, tiet ovat hienoja ja fiilis on hyvä.

Päivän viimeiselle kolmen erikoiskokeen lenkille Jalava oli lyömätön. Kolmen sarjapohjan turvin Jalava voitti kauden viidennen RSJM-osakilpailun liki kahden minuutin erolla. Voitto pitää Jalavan tiukasti mestaruustaistelussa mukana ennen kauden viimeistä osakilpailua.

-Hyvät fiilikset voiton jälkeen ja tiet olivat makeat, hienoimmat mitä olen tähän asti ajanut. Fiilis on vähän vapautuneempi, kun ollaan takaisin. Toivotaan että kaikki toimii.

Jalavan voittoisa kausi huipentuu Kouvolan SM O.K. Auto-Ralliin syyskuun vaihteessa. Mikkelin kotikilpailun tuloksesta Jalava tahtoo kiittää yhteistyökumppaneitaan ja muita mukana olleita.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni. Erityiskiitokset meidän VIP-bussikuljetuksen järjestelyissä mukana olleille. Meillä oli iso talkooryhmä järjestämässä samalla kun me kilpailtiin, ja kaikkien päivä sujui hienosti, mikä on aina mukava kuulla.  

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa 30.9-1.10.

Kuva: Marko Kyöstilä/AKK
Juho Koski / JalavaRacing-tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.