Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi ovat vieneet SM5 -luokan voitot kolmesta edellisestä SM-rallista. Tavoite on kirkas myös Mikkelin SM-ralliin. (Kuva: JiiVee Korpela)

Rallin SM-sarjan SM5 -luokan mestaruuskamppailu on kauden viiden ajetun osakilpailun aikana kääntynyt Laihian Jere Pensaan ja Kauhavan Leevi Lassilan otteluksi. Pensas lähtee nyt lauantaina ajettavaan Mikkelin SM-ralliin luokkajohtajana. Mikkelistä laihialainen tavoittelee kauden neljättä voittoa.

Pensaan ja kartturi Jouni Saarijärven kesätauko ralleista ei ole ollut pelkkiä helteitä ja rankkasateita. Viimeisimmän, kesäkuulla ajetun Pohjanmaan SM-rallin jälkeen kisapirssi Ford Fiesta on käyty huolella läpi ja miehistö on hakenut kisakuntoa treenipätkiltä ja asiakastilaisuuksista.

-Rennoin mielin lähdemme Mikkeliin. Mitään ihmetemppuja ralliin ei voi suunnitella. Tehdään pätkille tarkat nuotit ja vedetään niiden mukaan. Luokassa on monta kilpailijaa jotka varmasti haluavat kohentaa pistetilannetta ennen kauden viimeistä osakilpailua. Meidän tavoite on, ettei anneta mitään helpolla pois, Pensas kirkastaa.

Mikkelissä kaikki rallin seitsemän erikoiskoetta kurvaillaan läpi lauantain aikana. Yhden päivän turnee on aina ollut Pensaalle mieleinen, eikä tuleva lauantai tee poikkeusta.

-Nyt pitää keskittyä siihen, että saadaan hyvä rytmi heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Jos se onnistuu nappiin, on siitä hyvä jatkaa lopuille pätkille. Mikkelissä ei voi aloittaa tarkkaillen. Heti alusta alkaen pitää vetää oman tason ylärajoilla. Tarpeen vaatiessa päivän aikana voi sitten nostaa vähän riskirajaa.

Mestaruustaistelun kannalta täydet luokkapisteet varmistaisivat laihialaisen otetta luokan kirkkaimpaan mitaliin. SM-sarjan pistelaskussa otetaan huomioon kauden kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viiden parhaan tulos, sekä kauden finaalirallista jaettavat 1,5-kertaiset pisteet.

Mikkelin SM-ralli käynnistyy Mikkelin satamasta nyt lauantaina 27. elokuuta klo 10:00. Päivän aikana kilpailijat ja autot huolletaan kahteen kertaan Mikkelin raviradan huoltopilttuissa. Rallin seitsemän erikoiskoetta ovat yhteismitaltaan reilut 106 kilometriä. Ensimmäiset kilpailijat ovat maalipaikalla Mikkelin sataman alueella klo 19:29.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla