Ralli SM -sarjan alkukaudella Konsta Saarinen kilpaili SM4-luokassa etuvetoisella Ford Fiestalla. 17-vuotias orivesiläinen on kartanlukija Joni Mäkelän kanssa SM-pistetaulukossa kuudentena.

Kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun, Mikkeliin ja Kouvolaan, Saarinen vaihtaa kuitenkin luokkaa ja kilpa-autoa.

- Fiestalle löytyi ostaja, jonka jälkeen päädyimme hankkimaan nelivetoisen Mitsubishi Lancerin. Kyseisellä autolla voitettiin juuri elokuun alussa Nelivetomies-kilpailu Suomen MM-rallin yhteydessä, Konsta Saarinen selvittää.

Konsta Motorsport -tiimissä päästään valmistautumaan jo hyvissä ajoin kauteen 2023, jolloin SM-sarjan uuden luokkajaon myötä kyseisellä autolla pääsee juuri sopivaan kilpaluokkaan.

- Meidän uusi auto on kansallisen Fin-R -luokituksen kilpuri, jolla on tähän mennessä joutunut ajamaan SM-sarjan pääluokassa. Kalusto ei toki ole nyt kilpailukykyinen SM1-luokassa, mutta luokkien uudistuksen myötä ensi kaudella tilanne on aivan toinen, Konsta kertoo.

- Tämän kauden kahdessa SM-rallissa haetaan kokemusta uudesta autosta ja samalla valmistaudutaan huolella ensi kauteen. Hieno homma kuskin kannalta, kun pääsee nelivetoisen ja tehokkaamman auton rattiin.

- Testien perusteella huomasin, että tosi tarkkana saa olla, koska vauhtia on enemmän ja autokin painaa reilusti enemmän. Ennakoin, että se olisi voinut olla vaikeampaakin löytää nelikolla ajamisen niksit.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 10.00 Mikkelin satamasta. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106 kilometriä. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Mikkelin satamaan lauantai-iltana klo 19.30 jälkeen.

Kilpailun kulkua voi seurata Ralli SM -sarjan liveseurannasta ja Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livelähetyksen kautta:
SM-Ralli - Liveseuranta (rallism.fi)
Ralli SM LIVE: SM Ralli Mikkeli 2022 - Lauantai - YouTube

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.