Rallin SM-sarjassa kilpaillaan kaudella 2022 viidessä eri luokassa, viidestä eri mestaruudesta, kun kuluvalle kaudelle FIA Rally3-luokituksen mukaisille autoille luotiin uusi oma SM-luokka. Luokkien ja mestaruuksien määrä tulee pysymään samana myös vähintään kahden tulevan kauden (2023-2024) ajan, eli myös tulevilla kausilla kilpaillaan viidestä eri mestaruudesta.

AKK:n Ralli SM-sarjatyöryhmän ja Rallin lajiryhmän selkeänä tavoitteena on ylläpitää sarjassa pitkäjänteistä kehitystä, jolloin halutaan taata se, että kaikilla sarjassa nykyäänkin mukana olevilla autoilla voidaan kilpailla myös tulevaisuudessa.

Luokkien järjestys kuitenkin muuttuu aikaisemmasta totutusta, koska numeroinnissa tullaan nojautumaan kansainvälisen autoliitto FIA:n luomaan "ralliautojen pyramidiin", jolloin järjestyksessä kolme ensimmäistä SM-luokkaa sisältää vain kansainvälisen luokituksen mukaisia autoja. Kaksi jälkimmäistä luokkaa tulee sisältämään kansallisen säännön mukaiset autot, niin 2- kuin 4-vetoisissa. Kaksivetoisten kansallinen luokka on luonnollisesti V1600-luokan autoille, ja käytännössä nykyisestä SM2-luokasta muodostuu kansallinen nelivetoluokka pienillä lisäyksillä. Kansalliseen nelivetoluokkaan siirtyvät FIN-R 4WD autot nykyisestä SM1-luokasta sekä lisäyksenä luokkaan nousee uutena R-Lite-säännön mukaiset autot.

Kaudella 2023 Ralli SM-sarjan luokkajako on seuraava:

SM1: Rally2/R5
SM2: Rally3
SM3: Rally4/R2
SM4: V1600
SM5: Kansallinen neliveto, N/FIN-N, FIN-R4WD, N-Lite, R-Lite, S2000, N5, Rally2 Kit

Nelivetoautoille ei ole Suomi Cup-luokkaa kaudella 2023, vaan Cup-mestaruudesta kilpaillaan ainoastaan F- ja Pro F-säännön mukaisilla autoilla.

Luokkanumeroinnin muutos ei tule vaikuttamaan esim. kilpailujen lähtöjärjestykseen, ne toteutetaan tulevaisuudessa vastaavalla tavalla kuin on totuttu kaudella 2022.

Ralli SM-sarjan sarjasäännöt kaudelle 2023 julkaistaan lokakuun 2022 aikana.

Ralli SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla