Viikonloppuna ajetussa Belgian MM-rallissa WRC2-luokassa MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin perjantai-iltana tekniseen vikaan. Ford Fiesta Rally2-autolla kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat keskeytyshetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla.

- Kahdeksannen erikoiskokeen maalin jälkeen auto sammui. Kun käynnistimme auton, huomasimme, että kone savuttaa voimakkaasti. Moottori rikkoutui niin pahasti, että rallin jatkaminen lauantaina ei ollut mahdollista. Tällä kertaa pyyhe piti siis heittää kehään kesken kisan, Huttunen sanoi.

Perjantain aikana ajetuilla erikoiskokeilla Ford-parivaljakko oli erikoiskoeajoissa parhaimmillaan kolmantena. Viimeisellä erikoiskokeella menoa rasitti rengasrikko, mutta muuten päivä sujui ongelmitta konerikkoon asti.

- Rengasvalintamme ei välttämättä ollut paras mahdollinen, sillä sateen uhka teki valinnan vaikeaksi. Ajo kuitenkin sujui ja parhaimmillaan ajat olivat ihan hyviä, vain muutamia sekunteja luokan pohjista. Keskeytys harmittaa totta kai, tuntuu että tämä kausi on vaihteeksi sellainen, että epäonnea on koko ajan.

Jari Huttusen kilpailuohjelmaan kuuluu tällä kaudella kuusi MM-osakilpailua WRC2-luokassa. Viidessä ajetussa WRC2-luokan kilpailussa saldona on kaksi kolmossijaa ja yksi nelossija. Kauden viimeinen osakilpailu Huttusella on lokakuussa ajettava Espanjan MM-ralli.

Kuvat: Nikos Katikis, teksti Jari Huttunen Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.