Viime vuonna ajettu Reeti-ralli saa jatkoa nyt Syyskuussa, kun traileriyhdistelmiä kurvaillaan kohti Luhankaa. Kylärallin teemalla 17.9 ajettava kilpailu tarjoaa huippumahdollisuudet testikilpailuun, niin F-cupin kuin SM-sarjan kuljettajille ennen kyseisten sarjojen finaaleja. Ajolinjat reitille piirretään lapulta ajavien toimesta. Nuotit saa raapustella rauhassa perjantai iltapäivällä. Historic- ja Classic autoja koitetaan houkutella mukaan hyvillä lähtöpaikoilla ja pikkusen paremmilla palkinnoilla. Aivan liian paljon on vanhempaa ja komeata kalustoa talleissa piilossa.

Suljettua reittiä on yhteensä 40,3 EK-kilometriä, viidellä eri EK:lla. Reitin suunnittelun teemana oli tarjota reilusti työllistävää ja vauhdikasta ajettavaa sopivilla kilometreillä tylsiä osuuksia vältellen. Harvinaista herkkua mukana sen suhteen, että reitille saatiin mukaan yksi ennen ajamaton EK. Eikä tämä kiiruskatse ole mikään turvesuon huoltotie, vaan ihan mielenkiintoinen huolella pokkaileva kylätie. Yksi EK on ollut mukana kyläralleissa vain kerran ja muutamalla muulla vähemmän ajetulla osuudella saatiin reittiin uutta raikkautta. Tien laadut on laidasta laitaan, ihan kuten kunnon vetomiesten ajolinjat. Välillä mennään leveätä ja kääntyilevää valtion torppari baanaa ja välillä taiteillaan tarkasti ajettavaa teknisempää tietä. Napakan kokonaisuuden ansiosta aikataulu ”kärryltä kärrylle” pitäisi olla kuljettajien mieleen. Koko reitti on pituudeltaan 120 km ja kaikki pätkät ajetaan vain kertaalleen.


Kisakeskus ja kaikki sen toiminnot on tällä kertaa aivan Luhangan kylän ytimessä. Pätkien pyörittämisestä vastaa alueen seurat. Luhangan kunnassa järjestettiin kesällä Järjestyksen valvoja –kurssi, joten sekin puoli on kunnossa! Kisa ajetaan Hamun taiteen ja sääntöjen mukaan. Pääsyyllisenä kisaa touhuaa Yellow Racing Team ry.

Laitelkaahan ilmoittautumisia tulemaan Ajaksin sivujen kautta, niin pääsemme viemään kisaa eteenpäin myös kustannuksia sitovien asioiden osalta. Tervetuloa kilpailemaan Suomen pienimpään kuntaan Luhankaan. Pieni kunta – kohtuu kokoinen ralli!

Ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa:  http://ajaksi.fi/wp/17-09-2022-reeti-ralli/


Kilpailun sivut: www.facebook.com/yellowracingteamry

Teksti Sami Heikkilä.

 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.