Suomen loistavat soratiet tiedetään maailmallakin, ja nyt niitä käytetään Toyota Gazoo Racingin hyödyksi uusia nuoria japanilaiskuljettajia haettaessa Takamoto Katsutan jalanjäljille.

Kansallinen Varaosaexpert Ralli ajetaan Lahti Historic Rally -tapahtuman yhteydessä ensi viikonloppuna 12.–13.8. Lahti keskuspaikkana. Se on samalla Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailu.

Varaosaexpert Rallissa kilpailevat muun muassa Toyota Gazoo Racingin junioriohjelmaan valitut Yuki Yamamoto (25), Nao Otake (22) ja Hikaru Kogure (21). Nuorten lisäksi kansalliseen ralliin osallistuu Toyotalla entinen F1-kuljettaja Kazuki Nakajima (37). Hän ajoi Nico Rosbergin kanssa Williamsilla kaudella 2008–2009. Sen lisäksi voitti Le Mansin vuonna 2018.
- Valitsimme junioriohjelmaamme uusia kuljettajia, joille on järjestetty henkistä ja fyysistä valmennusta ajokoulutuksen lisäksi, kertoo vastaava kouluttaja Mikko Hirvonen. 

Hirvonen on istunut nuorten miesten kyydissä paljon ja antanut ohjeita, kuinka sekunteja saa pois rallissa.
- Nuorille on asetettu selkeät tavoitteet, ja on tarkoitus, että Takamoto Katsutan jälkeen olisi mahdollista, että joku heistä kilpailisi kansainvälisellä tasolla rallissa.

Lahden kaksipäiväinen ralli on hyvä kilpailu testata nuorten miesten todellinen vauhti.
- Japanilaiset ovat asuneet tämän vuoden alusta lähtien Suomessa, ja he ajavat myös Lahden jälkeen vielä useita kilpailuja Suomessa.
- Nuorten miesten ensimmäinen kilpailu oli Seinäjoella. Sieltä he saivat hyvää kokemusta rallista. Lahdessa kilpailemme sen vuoksi, että täällä on nopeat, hyväpintaiset sekä jouheat tie. Tästä rallista pojat voivat oppia paljon.

Tallipäällikkö Latvala nauttii ralliterapiasta

Etuvetoiset Renault Cliot ovat japanilaisten nuorten harjoitteluautoja Suomessa.
- Tämä on meidän erillinen projektimme. Samalla tavalla Takamoto Katsutakin on noussut ajamaan meidän tehdastiimii, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo. 

Tallipäällikkö Latvala toivoo, että tästä porukasta nousisi esiin tulevaisuuden huippukuljettajia. 
- Meillä on maailman haastavimmat ja vaikeimmat tiet ajaa rallia. Täällä japanilaiset nuoret oppivat ajamaan nopeita ralleja soralla. Suomi on treenipaikkana paras mahdollinen. 

Latvala on istunut japanilaisten kyydissä ja hän opasti, miten aikaa saadaan pois ajamisesta.
- On ilo ajaa myös itse pitkästä aikaa kilpaa Lahdesta. Aikataulut ja auto-ongelmat ovat estäneet sen, että minua ei ole nähty Lahdessa muutamaan vuoteen. 

Latvala on ajanut Lahdessa aiemmin Audilla ja Fordilla. Nyt mies ajaa Toyota Celicalla.
- Toivottavasti saan ajaa ehjän kilpailun ilman ongelmia. Aion nauttia. Nautin Lahden osakilpailun rennosta ilmapiiristä. 

Toyota on Latvalan mukaan iskussa ja hän on ehtinyt sitä testaamaan kartanlukija Juho Hännisen kanssa. 
- On todella terapeuttista päästä ajamaan taas. 

Lahti Historic Rally 2022 ja Varaosaexpert Ralli ajetaan Lahden seudulla 12.–13.8. Kilpailu alkaa perjantaina klo 9.30 Lahden satamasta. Perjantaina ajetaan Orimattilan ympäristössä ja lauantaina Lammilla päin. Maali on Lahden satamassa lauantaina klo 17. 

Varaosaexpert Rallin osanottajaluettelo sekä tietoa kilpailusta löytyy tästä linkistä:
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=15192&edit=0

Ralli on Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailu 5/7. HRT-luokkien jälkeen reitille starttaavat ns. lisäluokat, joissa osallistujilla on allaan uudempia ralliautoja.

Ennen kansallista rallia kansainvälinen Lahti Historic Rally tuo yleisön ihasteltaviksi EM-pisteistä ajavat kuljettajat, joiden luettelo löytyy tästä linkistä:
https://lahtihistoricrally.fi/fi/lahti-historic-rallyyn-49-autokuntaa-varaosaexpert-ralliin-113/

Kuva Taneli Niinimäki, teksti Kikka Kuosmanen.

Lahti Historic Rally

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla