Jari Huttusen uran ensimmäinen ralli Rally1-autolla Jyväskylässä päättyi lukuisten teknisten ongelmien jälkeen kymmenteen sijaan. M-Sportin Ford Puma Hybrid Rally-autolla kisassa ajanut Huttunen oli parhaimmillaan kilpailussa viidentenä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan ralli alkoi lupaavasti torstai-iltana ennätysyleisön edessä ajetulla Harjun erikoiskokeella, jossa suomalaiskuljettaja oli parhaana Ford-kuljettajana viides ja pääsi hyvillä mielin ensimmäiselle yötauolle.

- Harjulla tunnelma oli hieno, Rally1-auto todellakin kipittää Harjun nousun ylös ihan eri tahtia kuin Rally2. Ajo osui hyvin, vaikka kokemusta tällaisesta yleisöerikoiskokeesta ei ole, Huttunen sanoi.

Perjantaiaamun metsäerikoiskokeilla Huttunen aloitti maltilla ja totutteli autoon. Kuudennella erikoiskokeella Harjulla hän ajoi neljänneksi nopeimman ajan. Seitsemännen erikoiskokeen jälkeen hän oli kilpailussa kahdeksantena, mutta seuraavalla erikoiskokeella Moksi-Sahloisissa autoon iski tekninen vika, jonka seurauksena bensan paineet hävisivät ja auto sammui. Huttunen joutui pysähtymään erikoiskokeelle ja ajoi lopulta hitaasti maaliin reilut viisi minuuttia pohja-ajasta jääneenä, samalla sijoitus valahti kauas kärjestä sijalle 25. Huttunen pääsi ajamaan päivän loput erikoiskokeet maaliin, ja yötauolla auton ongelma saatiin korjattua vaihtamalla polttoainetankki.

- Päivä alkoi hyvin ja oli todella hienoa päästä ajamaan metsäpätkille, vauhtia oli tarkoitus nostaa toisella ajokerralla ja päivän edetessä, mutta sitten alkoivat ongelmat, kun polttoainetankin turvavaahto oli sulanut ja sen muruset tukkivat polttoainesuodattimet. Tuloksen kannalta kisa meni tässä kohtaa pieleen, mutta onneksi matka jatkui.

Lauantaina Huttunen pääsi ajamaan ilman ongelmia aamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, mutta Vekkulan erikoiskokeella auton ohjaustehostin hajosi ja tappiota kärkeen tuli jälleen paljon. Ohjaustehostimen vika korjattiin seuraavan erikoiskokeen jälkeen huollossa ja päivän loput neljä erikoiskoetta Huttunen sujuivat paremmin.

- Rikkinäisellä ohjaustehostimella ajaminen on vaikeaa ja suoraan sanottuna villiä toimintaa, kun ohjaus jumittaa välillä, joten vauhtia on pakko pudottaa. Iltapäivän lenkilläkin meillä oli sensorivika, joka vaikutti auton kulkuun, joten ylimääräistä ohjelmaa oli vähintäänkin riittävästi.

Kilpailun viimeisenä päivänä ohjaustehostimen kanssa tuli jälleen ongelmia heti ensimmäisellä erikoiskokeella, ja Huttunen ajoi rallin loput erikoiskokeet läpi kieli keskellä suuta. Maalissa tuloksena uran ensimmäisestä Rally1-autolla ajetusta kilpailusta oli kymmenes sija ja yksi MM-piste. Huttunen ei ollut tulokseen tyytyväinen, mutta mukaan tarttui paljon kokemusta uudesta autosta.

- Kisa oli melkoista tunteiden vuoristorataa ongelmien takia, mutta on hieno fiilis päästä maaliin tällaisella autolla. Tulos ei valitettavasti ollut se mitä haettiin. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta tämän kilpailun ajaminen oli mahdollista, se ei olisi mitenkään onnistunut ilman heitä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan MM-rallikausi jatkuu jo kahden viikon päästä Fordin WRC-luokan autolla Belgian MM-rallissa, jossa he puolustavat viime vuoden voittoa.

Kuva Hannu Rainamo, teksti Jari Huttunen Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla