Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttaa torstaina alkavaan Suomen MM-ralliin Rally1-luokan Ford Pumalla. Huttusesta tulee samalla Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin jälkeen kolmas suomalaiskuljettaja, joka on ajanut rallin MM-sarjassa uuden sukupolven Rally1-autolla.

Astetta pienemmän luokan autoilla MM-sarjassa vuodesta 2017 alkaen kilpailleen 28-vuotiaan kiuruveteläisen ansiolistalla on muun muassa WRC3-luokan maailmanmestaruus vuodelta 2020. Askel rallin kuninkuusluokkaan on ollut Huttusen tähtäimessä jo pitkään.

- Yksi tavoite on saavutettu ja fiilis ennen kilpailua on hyvä. Luottavaisin mielin lähden matkaan, en voi väittää, etteikö hiukan jännittäisi, mutta se kuuluu asiaan. Erittäin suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoilleni, jotka mahdollistavat tämän. Ilman yhteistyökumppaneiden panosta tämä ei olisi onnistunut, Huttunen sanoo.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka valmistautuivat kotikisaansa testaamalla autoa Virossa heinäkuussa ennen Viron MM-rallia yhdessä muiden M-Sportin kuljettajien kanssa. He pääsivät ajamaan sääntömääräisen yhden täyden testipäivän, jonka aikana kilometrejä kertyi noin 170. Huttunen oli testirupeamaansa tyytyväinen.

- Testeissä auto tuntui heti hyvältä ajettavalta ja sen säädöt olivat meille mieleen. Viron testitien luonne vastasi Suomen olosuhteita, mutta tien pinta oli pehmeämpää kuin Suomessa, joten meidän pitää ottaa torstaiaamun testierikoiskokeesta kaikki irti ja ajaa niin paljon kuin suinkin ennätämme. Suurin haaste on ymmärtää, miten Rally1-luokan auton voima ja pito vaikuttavat ajamiseen. Vauhtia on enemmän, autoon pitää kyetä luottamaan, ja siinä menee varmasti oma aikansa, että optimisuoritus löytyy.

Suomen MM-rallissa Huttunen on aiemmin kilpaillut viisi kertaa, parhaana saavutuksena on WRC2-luokan voitto vuodelta 2017, joka tuli heti uran toisessa nelivetorallissa. Valmistautuminen tämän vuoden ralliin on sujunut normaalilla kaavalla ja nuotituksen perusteella mies on tyytyväinen kotikisan tämän vuoden erikoiskokeisiin.

- Reitti vaikuttaa hyvältä, kuten Suomessa aina. Kisassa on muutamia minulle täysin uusia osuuksia ja kaikki erikoiskokeet ovat mielenkiintoisia. Olosuhteet ovat erinomaiset ja meillä on hyvä lähtöpaikka, joten innolla odotamme kotikisan alkua. Toivon kisan ajaksi kuivaa keliä, sillä uuteen autoon totuttelu on helpompaa, jos pito ei vaihtele. Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja parantaa vauhtia kisan edetessä koko ajan. Mitään varsinaista tulostavoitetta ei ole.  

Suomen MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:08 Harjun kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 22 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 323. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 68.

kuva ja teksti: Jari Huttunen Racing 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla