Espoolainen Juuso Puhakka, 23, tavoittelee pitkän autourheilu-uransa yhtä himotuinta palkintoa nyt viikonloppuna Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajettavassa GT World Challenge Endurance ratasarjan 24 tunnin kestävyyskilpailussa. Saksalaisen Attempto Racingin Audi R8 LMS Evo II autolla kilpaileva suomalaiskuljettaja hakee Silver Cup luokan palkintokorokesijoitusta saksalaisten Marius Zug ja Alex Akan sekä itävaltalaisen Nicolas Schöll -tiimikavereidensa kanssa. Puhakka starttaa pitkään kilpailuun samanaikaisesti Fanatec eSports PRO-ratasarjan sarjajohtajana.

 

- Ajoin alkukauden PRO-luokassa ja nyt kun tiimini totesi minun olevan oikea henkilö tuomaan lisää kilpailukykyä tiimimme toiseen Silver Cup luokan autoon niin pääsen samalla kilpailemaan hyviä ystäviäni sekä ennen kaikea rakkaita kilpakumppaneitani Konsta Lappalaista ja Patrick Kujalaa vastaan. Lisäksi kun saamme vastaamme 15 muuta Silver Cup ja yhteensä 65 GT3-autoa niin seitsemän kilometrin mittaisella Belgian SPA-Francorchampsin radalla tulee haastetta riittämään. Meillä on vahva kokoonpano lauantai-iltana käynnistyvään kilpailuun ja sen myötä innolla odotan tulevaa, Puhakka kertoo.

Kansainväliseen GT3-autojen yksi kilpailukauden kohokohdista on aina tarjonnut suuria tunteita. Suomalaiset ovat kohdanneet niin isoa draamaa kuin myös suuria voittamisen riemua. Juuso Puhakka haluaa nousta niiden suomalaiskuljettajien joukkoon, jotka on menestystä tässä yhdessä Maailman arvostetuimmassa GT3-autojen kilpailussa pystynyt saavuttamaan.

- 24 tunnin kilpailu on tunnetusti sellainen, että se autokunta kuka parhaiten onnistuu välttämään rengasrikot ja kolaroinnit niin onnistuu myös saavuttamaan toivomansa tuloksen. Tiedämme, että matkalle mahtuu paljon muuttujia ja sen myötä lähdemme ajamaan ehjää ja ennen kaikkea fiksua kilpailusuoritusta. Silti aika-ajoista lähtien ja vallitsevista olosuhteista huolimatta maksimaalista suoritusta pitää muistaa ajaa. Koen olevani täysin valmis näihin haasteisiin ja siten odotukset ovat rauhallisen toiveikkaat, Puhakka tuumailee.

Kilpailun aika-ajojen ensimmäiset osiot ajetaan torstai-iltana, joista perjantaina 20 parasta autokuntaa ratkoo keskenään kärjen lähtöjärjestyksen. Varsinainen kilpailu käynnistyy lauantaina Suomen aikaa klo 17.45 ja maalilippu heiluu 24 tuntia myöhemmin. Kilpailuviikonlopun tapahtumia voi seurata internetin kautta osoitteessa: https://www.gt-world-challenge-europe.com/live

Kuvat @ Attempto Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla