Mestaruus- ja Harrastesarjan Alastaron osakilpailussa rikotaan ennätyksiä, kilpailuun ilmoittautui peräti kuusikymmentäseitsemän kuljettajaa. Harrastesarjassa mukana on seitsemäntoista kuljettajaa, Mestaruussarja innosti radalle viisikymmentä ratinkääntäjää. Sarjan vetovoima kasvaa kovaa tahtia.

 

- On hieno ennätys, ei voi olla kuin tyytyväinen viime vuosian aikana tehdystä työstä lajin eteen. Pitää kiittää kaikki osapuolia, jotka ovat tehneet tätä työtä. Tavoitamme tällä hetkellä kauden mittaan yli sata kuljettajaa, mistä olen tosi tyytyväinen. Kuljettajia pitää kiittää sitoutumisesta ja tekemisestä, maahantuojaa ja yhteistyökumppaneita niin ikään. On hienoa olla johtamassa Suomen suurinta ja nopeimmin kasvavaa autourheilusarjaa, Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja Juha Nisula hehkuttaa.  

Mestaruussarjan johtoon Kemorassa noussut Markku Yliaho jatkaa ykkösenä myös Vauhtiajojen jälkeen, kakkospaikka sen sijaan vaihtui Seinäjoella. Ensimmäisen kilpailun voittoon ajanut Veli-Pekka Karttunen nousi toiseksi, jälkimmäisessä lähdössä ykkösenä ruutulipulle ajanut Henri Tuomaala putosi kolmanneksi, sarjan kärkikolmikko on neljän pisteen sisällä.

Harrastesarjassa mukana oleva Ville Heljälä ajoi ensimmäisen Legends-kilpailunsa Sorasarjan avauksessa Seinäjoella, nyt on tarkoitus debytoida myös asfaltilla. Rata on ainakin tuttu, Alastaron omistuspohjan laajennuksen jälkeen Heljälä on yksi Alastaron uusista omistajista.

- Minkäänlaista ajotaustaa mulla ei ole, olen toki ollut vuosia Iceboys-tiimin mukana. Uuden Harrastesarjan myötä päätin, että nyt on hyvä hetki tulla kokeilemaan omaa vauhtia ja tutustua lajiin myös ratin takaa.  Tämä on hyvä osoitus, että mukaan voi tulla kuka vain. Autoa testaan kisaviikolla, joten aika kylmiltään tässä joutuu kisaan lähtemään. Rata ei ole kovin tuttu, vaikka kirjaimellisesti se onkin nyt kotirata, Heljälä paljastaa. 

Kilpailu on myös moottoripyörien SM-osakilpailu, järjestäjinä toimivat West Coast Racing Club Ry ja Momo Racing Team.

Kirjoittaja: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.